Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Whiskeyfestivalen firar tio år

I år firar festivalen som sätter whiskey i fokus tio år. Box Destelleris vd Thomas Larsson hoppas på att jubileumet kommer locka fler besökare.
– Vi hoppas att fler kommer känna sig lockade att fira med oss, säger han.

Annons

Thomas Larsson under förra årets Whiskeyfestival ser fram emot tioårsjubileum.

Den 2 juli är det tioårsfirande av Box Destelleris Whiskeyfestival. På Systembolaget finns numera Box Whiskey och har den har inte bara spridit sitt namn i Sverige utan även utomlands.

– Det känns helt fantastiskt att fira jubileum. Vi har ett whiskeydestelleri som har gott anseende i Sverige och runt om i världen. Vi har kunnig och bra personal som gör att vi har kommit till den plats där vi är idag. Det är ren glädje att det går bra för företaget, säger Thomas Larsson.

Förra året kom drygt 2500 besökare från hela världen. Nu hoppas han att det kommer fler.

– Det kommer besökare från andra länder och utställare från landet som kommer hit för att visa upp sina produkter, så vi hoppas att fler lockas att komma hit. Tack vare att vi firar just tio år är vi inte bara en renodlad whiskeyfestival utan det kommer även bjudas på underhållning av tribute bandet P-floyd, säger Thomas Larsson.

På plats kommer besökarna få ta del av flera whiskey provningar och ta del av betydelsen för dryckens lagring.

– Vi kommer ha något som kallas för "Ekens magi". All whiskey lagras i olika typer av ek och de har en betydelse för whiskeyns utveckling och smak, säger han.

Tror du att det kommer bli ytterligare tio år?

– Tio år till? Absolut! Vi har ju väldigt bra ägare som bygger whiskeydestelleri med långsiktiga mål. Så vi kommer absolut vara ett framtidsföretag, säger han.

Mer läsning

Annons