Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

We Are She släpper äntligen debutskivan

/

Härnösandsgruppen We Are She har väntat länge, men i tisdags släpptes till slut den självbetitlade debutskivan.
– Vi har spelat in under flera år och hela tiden haft målet att det ska släppas på något sätt, säger gitarristen Klas Norberg.

Annons

Talangfulla bandet We Are She, med medlemmar som även spelar i både The Scramblers och Noratrion, är minst sagt nöjda och glada över att deras debutskiva nu äntligen släppts. Men faktum är att det egentligen fanns material för två skivor.

– Vi har egentligen spelat in 25 låtar och 12 av dem finns med på albumet, så vi skulle egentligen kunna släppa en till skiva, fast den skulle kanske skulle framstå som en B-sidesamling, säger basisten Erik Eurenius.

We Are She har tidigare bara släppt singlar och EP-skivor.

– Det känns kul att "I don't dance no more ", som spelats både på radio, varit med i en film och är den låt som vi fick förlagskontrakt på och även den låt som skivbolaget fastnade för, till slut kommer ut, framhåller keyboardisten Jesper Norberg.

– Detsamma gäller andra låtar på skivan så klart, inflikar brorsan Klas Norberg.

Klas Norberg berättar att skivans sound drar åt många olika håll, eftersom den spelats in under en lång tid, men också för att bandet under tiden bytt trummis från Martin Ödlund till Marcus Gjersvold och dessutom införskaffat keyboardisten Jesper Norberg.

– Vissa delar av skivan är gladpopppig och andra är deppoppig. Sedan har soundet med tiden ändrats dragit mer och mer mot ett lite tyngre live-sound, något som eventuellt kan bero på Marcus är gammal grungerocktrummis. Från början hade vi ett mer statist minimalistiskt sound och båda dessa finns representerade på skivan. Influenser tar vi från många, exempelvis allt från David Bowie och Muse till Blondie och T-rex, berättar Erik Eurenius.

Skivan, som recenseras av Allehanda Nöje i kommande onsdagstidning, släpps både digitalt och i fysiska exemplar.

Mer läsning

Annons