Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vincent Jedselius tillbaka i Härnösand

/

Förra året släppte Sundsvallsbon Vincent Jedselius debutskivan "Webcam stories".

Under fredagskvällen är Jedselius, som studerade på Härnösands folkhögskola, tillbaka på Härnön för att spela på Mormor Hilmas.

Annons

Vincent Jedselius är född i Sundsvall, men växte upp i Fagersta i Västmanland från det att han var två år. Musiken har funnits med honom sedan tonåren men det var inte förrän några år sedan han verkligen började satsa. Sedan början av 2012 bor han också i Sundsvall. Han berättar att han har en tendens att hamna i småstäder.

– Jag har tagit med det i min musik. Låten "Law of the mountain" är en hyllning till Fagersta och min hemstad finns med i nästan alla låtar. Sundsvall är en stor stad för mig. Här finns allt man behöver.

Vincent har alltid varit intresserad av musik även om han inte haft en musikalisk familj. Det egentliga intresset började för fyra år sedan.

– De flesta vill lära sig att spela ett instrument och för mig blev det gitarr. Jag åkte till Nya Zeeland ett år och där bestämde jag mig. Jag pluggade estet musik på gymnasiet men det var inte så seriöst.

Efter sin klassiska "hitta-sig-själv-resa" hamnade han på Härnösands folkhögskola för att plugga musik och kom i kontakt med Petter Tideström som han spelade in sin skiva med.

– Jag skrev väldigt mycket i Härnösand och när jag var klar med utbildningen hörde jag av mig till Petter. Det började med att vi skulle spela in en demo och slutade med en fullängdare.

Vincent berättar att han aldrig lärt sig spela en cover riktigt då det alltid slutat med att han hittat något han kan göra en egen låt av. Hans musik hamnar i ett gränsland mellan reggae, soul och singer/songwriter.

– Det är mer gungigt än ösigt. Jag har en bakgrund inom hip hop så det påverkar mina texter, säger han.

Debutplattan döptes till "Webcam stories", och det fanns en förklaring till det.

– När jag började skriva egna låtar spelade jag in dem med en webbkamera på datorn och skickade upp det på You tube. Folk gillade det och jag har spelat in nästan alla låtar jag gjort med webcam och lagt ut dem på nätet, säger Vincent Jedselius.

Härnäst har Jedselius planer på att spela in en skiva till och den här gången med svenska texter.

– Jag har inga problem med att växla mellan språken och på svenska blir det mer intim och personligt.

JERKER ULLERSTAM / SUNDSVALLS TIDNING

PETER CARSSON

Mer läsning

Annons