Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världen är vår marknadsplats

Annons

Att kalla det en trend är kanske att ta i, men just nu sträcks det ut många händer i det ångermanländska nöjeslivet.

Händerna vill koppla samman varumärken och uppnå synergieffekter där gamla hjälper nya, kända hjälper okända, internationella hjälper nationella.

Killer Bee, rockbandet från Örnsköldsvik, är ett exempel. De är aktuella med ett nytt album och har ambition att skapa sig en publik utomlands. Därför väljer de att söka draghjälp av kändisskapet hos världens kanske mest kända manliga porrstjärna, Ron Jeremy.

Exakt vad samarbetet går ut på är oklart. Själva säger bandet att Ron Jeremy blivit deras "talesperson", och vice versa. Kanske handlar det om att de ser till att uppmärksamma varandras varumärken när tillfälle ges. Kanske handlar det om något helt annat. Någon solklar koppling mellan ett rockband från Örnsköldsvik och världens största manliga porrstjärna finns i alla fall inte. Det känns lättare att tro att det är en av många ambitiöst utslängda krokar som gett napp.

Ett annat exempel är rockbandet Blackwater och Modo Hockey. Nu är det klart att bandet ska skriva en låt till laget, och förhoppningen är att den ska spelas i arenan i Örnsköldsvik, även om inget tycks spikat.

Trummisen Per Karlsson har själv spelat i klubben som ung och det är naturligtvis en stark koppling mellan parterna. Samtidigt, om man ska spekulera, hade sångaren och britten Jay Bartlett förmodligen aldrig hört talas om Modo Hockey innan bandet bildades förra vintern. Blackwater spelade in videon till sin debutsingel i London och gjorde sin första spelning på Sunset strip i Los Angeles. Om låten spelas i arenan kommer Modo få höra vilka hjältar de är – av en britt.

Egentligen är det inget konstigt att nya aktörer, eller aktörer som vill nå ut, tar tillvara på de chanser som finns att synas. Det är bara oerhört intressant att se hur snabbt det gått till att hela världen blivit en marknadsplats, och att inga geografiska eller kulturella avstånd är för långa. I det avseendet börjar det ångermanländska nöjeslivet, i och med dessa händer som sträcks ut, kännas allt mer modernt.

Läs mer: Här är nya Modolåten 

Rösta: Vilken är den bästa Modolåten?

Mer läsning

Annons