Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välavvägd blandning på Skulefestivalens första dag

Skulefestivalen fyller 33 år i år. Det är en ansenlig ålder för en musikfestival, men gamlingen har hälsan än och förmår fortfarande att bjuda på förstklassig underhållning.

Annons

Darin avslutade kvällen med en professionell och häftig show.

Själva platsen erbjuder en fantastisk inramning med sitt dramatiska landskap och det mäktiga Skuleberget i bakgrunden som en vän och väktare.

Regnet som tidigare prognoser hade hotat med drog iväg någon annanstans, vilket tyvärr gladde inte bara publiken utan myggen också.

Och Jacke Sjödin är lika rolig och sprallig som konferencier som förr om åren.

Jacke Sjödin fungerar bra som konferencier.

Poetiskt på svenska med Frida Selander.

Fredagens musikaliska kompott var väl avvägt blandad, med några få smaksensationen som förhöjde upplevelsen.

Först ut var Frida Selander, Saloms svar på Patti Smith. Hon bjöd på två helt nya sånger, som dessutom var båda på svenska. Det lät riktigt bra, och framhävde inte minst textens poetiska kvaliteter.

Frida visade också en imponerande register, när hon i sista låten närmade sig soulens vemodiga uttryck, på ett sätt som lite lät åt Billie Holiday.

På svenska sjöng Emil Assergård, med rötter i Undrom. Roligt också att han håller sig med ett band med lokala förmågor från musikmetropoler som Helgum, Långsele och Kramfors.

Emil Assergård visade en imponerande auktoritet.

Jens Kristensen och Östen Eriksson.

Emil har mognat åtskilligt som artist på kort tid, hans auktoritet på scen var imponerande. Han såg också ut att trivas, och med glimten i ögat levererade han och bandet tät, melodiös rock.

Östen, med efternamnet Eriksson, uppträdde för kvällen utan resten, men fick ändå med sig Jens Kristensen. Två rutinerade herrar som vet hur man roar en publik. Musikaliskt skickliga och allsidiga bjöd de på mycket humor, med ett lustmord på Evert Taube som programmets höjdpunkt.

Kvällen avrundades med flickidolen och svärmorsdrömmen Darin. Hans show var mycket professionell, med häftiga ljuseffekter. Smäktande toner blandades med uptemposchlager, och Darin behärskar båda till fulländning.

Det blev en effektfull avslutning på fredagens festivalkväll.

Arrangörerna uppskattade publiken till omkring två tusen, en siffra man sa sig vara mycket nöjd med.

Skulefestivalen fortsätter på lördag med Annika Winhagen, Lars T Johansson och Någonstans i Sverige, Sven-Bertil Taube, Fröken Elvis och RRH = Rickfors, Rogefeldt, Hylander.

Mer läsning

Annons