Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utpekas som Hoffmans langare

Fyra personer som gripits i New York misstänkta för koppling till det heroin som tros ha dödat skådespelaren Philip Seymour Hoffman ställdes inför rätta under onsdagen.

Annons

En av de fyra - en man - misstänks för innehav av heroin i syfte att sälja det. Han nekar till brott men enligt en polisinformatör var han Hoffmans huvudsaklige narkotikalangare. Skådespelaren ska ha besökt mannen två gånger i veckan för att köpa heroin.

– De här anklagelserna har ingenting med Hoffmans död att göra, säger mannens advokat till kändissajten tmz.com.

Två andra gripna - en man och en kvinna - misstänks för innehav av kokain. För den fjärde som gripits - en man - ansågs inte bevisen räcka för åtal.

I söndags hittades Hoffman död efter en misstänkt överdos. I lägenheten hittade polisen mellan 50 och 70 små påsar med vad som uppges vara heroin.

Resultatet av obduktionen kunde inte säkert fastställa vad som orsakade Hoffmans plötsliga död och fler tester ska göras, uppgav rättsläkare i New York under onsdagen.

Det är oklart när resultatet av dessa nya tester kan bli klara. En talesperson antydde att det kan dröja flera dagar.

Samtidigt hedrades Hoffman med en ceremoni på Broadway i New York. Teatrarna på gatan släckte sin belysning under en minut och hundratals fans anordnade en ljusceremoni.

Philip Seymour Hoffman blev 46 år gammal.

/TT

Mer läsning

Annons