Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två P3-priser till Håkan Hellström

/

Håkan Hellström blev kvällens kung på hemmaplan.
Göteborgaren tog hem två priser på P3 Guld-galan i Scandinavium på lördagskvällen.
– Utan er är man en blind människa vars hund sprungit bort, sa han i tacktalet till publiken.

Annons

Håkan Hellström vann priserna för årets låt för "Det kommer aldrig va över för mig" och Guldmicken för årets liveartist. Det priset vann Håkan Hellström redan 2009 och han har nu sammanlagt vunnit fem P3 Guld-priser i sin karriär.

– Det är fint och roligt att man får vara med i sådana här sammanhang så länge. Allt går så fort nu. Saker och ting byts ut på radio varje år, varje vecka nästan. Så att få vara med i 14 år och ändå plocka hem ett sånt här pris, det är enormt, sade Håkan Hellström till TT efter galans slut.

Håkan Hellström tog med sig hela bandet upp på scenen för att ta emot Guldmicken.

– Vi har varit igenom det här fantastiska året tillsammans. Men som ni vet är det alltid publiken som är den stora grejen med det här, sa Håkan Hellström.

Efter galans slut la han ut texten lite mer:

– Vad människor ute i landet tycker är starkare än att experter röstar fram saker, de är ofta smittade av massa virus. Folk där ute i stugorna röstar alltid från hjärtat. Det är alltid det finaste, sade han till TT.

Veronica Maggio hade inte vunnit något P3 Guld-pris förrän i år och hon berättade för publiken att det visar att man aldrig ska ge upp.

– Håll drömmen vid liv, jag har suttit där ute nio gånger och inte fått det här priset! Men nu är det tionde gången gillt och nu har jag äntligen fått det, sade Maggio när hon tog emot priset för årets artist.

Veronica Maggio var strålande glad när hon sammanfattade galan.

– Det är så kul att äntligen få pris här. Jag har ju varit nära några gånger. Men att jag får det nu borde väl vara ett tecken på att jag gjort en bra skiva och det gör mig väldigt glad, sade hon till TT.

P3 Guld blev som vanligt en stjärnspäckad tillställning. Sveriges framgångar i världen avspeglade sig också i prislistan. Icona Pop korades till årets grupp och Avicii utsågs till årets dansartist. Den sistnämnde fanns dock inte på plats utan hälsade via video från Australien att priset betydde "sjukt mycket" för honom.

Fakta - Pristagarna

• Guldmicken till årets liveartist: Håkan Hellström

• Årets artist: Veronica Maggio

• Årets grupp: Icona Pop

• Årets låt: Håkan Hellström: "Det kommer aldrig va över för mig"

• Årets nykomling: Lilla Namo

• Årets dans: Avicii

• Årets hiphop/soul: Abidaz

• Årets pop: Jenny Wilson

• Årets rock/metal: Ghost

I de fem första kategorierna har P3-publiken röstat fram vinnarna på egen hand.

I de fyra sista kategorierna har publikens och genre-jurygruppernas röster vägts samman.

Mikael Forsell/TT Magnus Carlsson/TT

Mer läsning

Annons