Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomas Ledin: "Intresset är fantastiskt"

/

Folkkäre Tomas Ledin är överväldigad över intresset för konserterna i Kramfors.

– Att det är ett så stort intresse för konserterna är helt fantastiskt, säger Tomas Ledin till Allehanda Nöje.

Annons

Under måndagen släpptes biljetterna till Tomas Ledins två konserter i Kramfors, som också fungerar som premiär för turnén han ska göra med "Höga Kusten"-skivan. När biljetterna släpptes, klockan nio på måndagsförmiddagen, var intresset så stort att alla biljetter, 1040 stycken fördelade på två konserter, tog slut på några minuter.

– Intresset var enormt, säger Fredric Wedin, lokal promotor för konserterna.

Som en följd av intresset arrangeras nu ytterligare extra konsert. Den extra konserten hålls lördagen den 1 mars klockan tre på eftermiddagen, och då alltså innan den tidigare annonserade konserten samma dag. Biljettsläpp för den extra konserten sker på tisdagsförmiddagen klockan nio.

– Vad jag förstår blev vissa besvikna på att de inte fick biljetter. Därför känns det bra att kunna erbjuda en extra konsert, säger Wedin.

Nu blir det alltså tre konserter; en spelning på fredagskvällen den 28 februari, en matinéspelning lördagen den 1 mars och en kvällsspelning 1 mars.

– Det stora intresset kanske inte är så kontigt med tanke på att Ledin sålde över 8000 biljetter i vintras då han spelade i Ö-vik. Att temat för skivan är Höga Kusten gör förstås inte saken sämre, säger Wedin.

Till Allehanda Nöje säger Ledin att han är överraskad över mottagandet.

– Jag har ju varit med ett tag och vet hur svårt det kan vara, speciellt med tanke på alla stora artister som nyligen kommit med nya album. Visst, jag kände på mig att det fanns ett intresse, men att det skulle räcka hela vägen, nej, det blev en positiv och mycket glad överraskning, säger Ledin.

Tomas Ledin är alltjämt smått överväldigad över mottagandet i samband med releasefesten i Lövvik förra veckan.

– Det var fulla hus och det var inget fel på reaktionerna, tvärtom, det kändes både uppskattat och lyckat, säger Tomas Ledin.

Man blir aldrig profet i sin hemstad, heter det. Men du verkar vara oerhört uppskattad i Höga Kusten. Känner du av det?

– Det är svårt för mig att uttala mig om, men förhoppningsvis kanske jag märker av det lite när jag kommer till Kramfors i februari. Vi räknar med att bjuda på några riktigt sköna konserter. Jag ser verkligen fram emot det, säger Ledin.

Mer läsning

Annons