Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Terese – musikmakaresom kan bli stipendiat

/
  • Terese Fredenwall från Musikmakarna är en av tre som kan få årets Ted Gärdestad-stipendium.

Hon jobbar med Ace Of Base-stjärnan Jenny Berggren, pluggar på Musikmakarna – och är en av tre som kan få Ted Gärdestad-stipendiet i år.
– Jag hoppas kunna leva på min musik, säger Terese Fredenwall.

Annons

Terese Fredenwall från Täby har snart gjort sitt första år vid Musikmakarna i Örnsköldsvik – en utbildning hon bara har gott att säga om.

– En oerhört bra utbildning, det är liksom på riktigt och det är fantastiskt bra lärare. Jag är jättenöjd med att vara i Örnsköldsvik, säger Terese Fredenwall, som för övrigt har anknytning till kommunen eftersom mamman kommer från Gottne.

– Att flytta till Örnsköldsvik var inget stort steg eftersom jag har släkt där, säger 23-åringen, som just nu är ute på praktik och precis kommit hem från en resa till USA.

Om att vara en av tre finalister till Ted Gärdestad-stipendiet 2010, säger hon lite försynt att det börjar kännas lite nervöst.

– 6 juni ska alla finalister spela upp sina låtar vid en tillställning i Stockholm och en jurygrupp ska välja ut en vinnare, säger hon.

– Tävla i musik har aldrig varit min grej, men samtidigt är det här fantastiskt och jag ska göra vad jag kan när det är dags.

På frågan vad just Ted Gärdestad har betytt för henne, svarar hon snabbt att han nog är en av de absolut största svenska låtskrivarna.

– En musikalisk förebild, även om jag inte direkt har växt upp med hans låtar. Men hans låtar har ju alltid funnits där, vid skolavslutningar, bröllop och så.

Sin egen musik beskriver hon som gitarrpop.

– Jag är ju gitarrist, men texterna är väldigt viktiga för mig, säger hon.

Om framtiden säger hon att just Ace Of Base-stjärnans skiva har hög prioritet den närmaste tiden och att hon och Jenny Berggren ska jobba ihop några veckor i sommar.

– Vi har skrivit ihop under längre tid. Meningen är att hennes skiva ska släppas i mitten av september. Det är lite mer dance-pop, alltså inte riktigt det jag gör själv, säger hon.

Innan dess är det dock klart om det blir något stipendium. I alla fall laddar hon för sitt framträdande den 6 juni, bland annat med Örnsköldsviksbor och en studiekamrat från Musikmakarna i kompet.

Lyssna på Jenny: http://www.myspace.com/teresefredenwall

Mer läsning

Annons