Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tårögd Bo i "Så mycket bättre"

/
  • Bo Sundström letar efter skrot att sätta ihop till ett konstverk i andra avsnittet av
  • Ulf Dageby och Lill Lindfors letar efter skrot att sätta ihop till ett konstverk i andra avsnittet av
  • På lördag är det Bo Sundströms dag i

På lördagen är det Bo Sundströms dag i "Så mycket bättre".

Programmet bjuder på både skratt och tårar när sångarens största tragedi i livet tas upp - förlusten av brodern Erik.

Annons

– Det är inte ofta man sitter och snackar om sådana saker och är man en lättrörd person som jag så är det lätt att bli tårögd, säger Bo Sundström.

Det är mot slutet av Bo Kasper-sångarens dag som han berättar om tragedin. Hans pappa hade precis fått en stroke 2012 och klarat sig med nöd och näppe när brodern Erik ringde och berättade att han drabbats av bukspottskörtelcancer. Kort därefter dog han.

– Det finns förstås bättre ställen att ventilera det på än "Så mycket bättre", men det är relevant att ta upp för musiken och texterna bottnar ju i mina personliga erfarenheter, säger Bo Sundström.

I programmet berättar han även att hans äktenskap med journalisten Lena Sundström höll på att haverera i fjol. Men annars är större delen av avsnittet muntert.

På dagen får deltagarna gräva i sopcontainrar efter föremål att göra konstverk av (Ken Ring tycker att det är fånigt och skolkar) och kvällen bjuder bland annat på ett punkigt framträdande av Ebbot Lundberg och en minimalistisk elektroversion av Titiyo.

– Jag blev knockad av Kens version medan Titiyo gjorde den mest udda versionen. Men alla är helt fantastiska på sitt sätt. Det är verkligen lyxigt att få höra artister som man har en relation till framföra sina egna låtar, säger Bo Sundström.

Han tvekade länge över om han själv skulle våga se programmet. Men till sist bestämde han sig för att "släppa sargen och komma in i matchen".

– Min egen dag var en skräckupplevelse eftersom jag kan känna mig besvärad av att få uppmärksamhet. Att sitta vid bordet var som att fylla år, "jaha, så nu ska jag vara föremål för någon slags uppvaktning".

Vad var det som var jobbigast?

– Att hela tiden bli filmad. Jag drog mig ju undan ibland så att kamerateamet fick valla in mig igen. "Vänta nu, du får inte springa iväg och gömma dig!", säger Bo Sundström och skrattar.

Fakta/Bo Sundström

• Född: I Piteå 1961.

• Bakgrund: Startade bandet Bo Kaspers orkester 1991, som sedan dess har gett ut tolv album. Det första, "Söndag i sängen", släpptes 1993 och det senaste, "Du borde tycka om mig", 2012.

• Aktuell: En av sju deltagare i "Så mycket bättre" som visas i TV 4 på lördagar klockan 20.00. Övriga deltagare är Lill Lindfors, Ken Ring, Titiyo Jah, Ulf Dageby, Agnes Carlsson och Ebbot Lundberg.

Bo Sundström om...

...att ständigt bli filmad: "I en eller två veckor efter programmet vaknade jag varje natt och jag trodde att en kamera hängde över sängen. Det var som ett trauma."

...sin dialekt: "Jag pratar ju sjukt mycket Piteåmål! Jag tänkte att det hade tvättats av lite grann efter 20 år i Stockholm, men det är ju inget snack om vilken del i landet man kommer ifrån."

...att vara frontman: "Det kan spräcka många sammansättningar. Det behöver inte handla om ett band utan kan lika gärna vara på ett företag som Apple, att någon kliver fram och att andra då känner 'men jag då?'"

Karl Dalén/TT

Mer läsning

Annons