Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Swift årets artist på AMA-galan

/

Countrystjärnan Taylor Swift kammade hem fyra utmärkelser på American Music Awards-galan. 23-åringen blev bland annat utsedd till årets artist och hon fick även pris för sitt album "Red" från i fjol.

Annons

Justin Timberlake var också nominerad till årets artist, men fick nöja sig med tre priser, bland annat blev han fansens manliga favorit. Nykomlingarna Macklemore & Ryan Lewis var nominerade i hela sex klasser, och duon fick en utmärkelse för albumet "The Heist". På länk från Florida höll Macklemore (Ben Haggerty) ett glödande tacktal mot rasism. Han påminde om Trayvon Martin och "hundra och åter hundra barn som dör varje år på grund av rasprofilering".

Martin, en svart obeväpnad tonåring, som sköts till döds i fjol av en vit säkerhetsvakt, blev 17 år. Vakten greps, men friades i somras från mord och dråp i ett rättsfall som gav eko över hela världen.

Brittiska pojkbandet One Direction, Rihanna och Marc Anthony fanns också bland vinnarna i den uppsjö av kategorier där priser delades ut. Katy Perry startade galan med att riva av sin senaste singel "Unconditional" i en scenshow med geishatema.

/TT

Mer läsning

Annons