Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svängigt med Ljungblahd och Børud

/
  • Samuel Ljungblahd och Ole Børud uppträdde på Pingstkyrkan i Örnsköldsvik i går kväll. De bjöd på en blandad julkompott.
  • Gospel blandades med soul när Samuel Ljungblahd och Ole Børud sjöng andras och eget material.

Julsånger i gospel- och soultappning. Det stod på programmet när Pingstkyrkan i Örnsköldsvik i går gästades av skönsjungande Samuel Ljungblahd och Ole Børud.

Annons

En svorsk produktion - så kallar Samuel Ljungblahd julskivan "Someday at Christmas" som han gett ut med norrmannen Ole Børud. Under en veckas tid har de två vännerna hållit sex konserter och i går var alltså dags för Örnsköldsvik. Kvällen inleddes av Triumphant Gospel Choir från gospellinjen på Mellansels folkhögskola, som – som vanligt – imponerade.

Det bjuds på en varierad kompott när Samuel Ljungblahd och Ole Børud kommer samman: lugnt, fartfyllt, glatt och stämningsfullt.

Soul- och gospelsångaren Samuel Ljungblahd kommer ursprungligen från Umeå och är aktiv inom Frälsningsarmén. Han har tidigare gett ut tre soloalbum och bland annat medverkat i tv-programmet "Så ska det Låta". Ole Børud har sedan barnsben ingått i olika musikgrupper och varit känd inom den norska kristna musiken. De senaste åren har han gett ut soul- och popinriktade soloskivor.

När de två möts på scenen, bjuds det på självklarheter såväl som överraskningar. Traditionella julsånger får en ny tvist och blandas med gospel, soul och pop.

Redan under andra låten, "Silent Night", får de med sig publiken på noterna. Den gemensamme favoriten är Donny Hathaway – och när de framför ett medley av hans låtar, där bland annat "You've Got a Friend" ingår, är det med en 350 personer stor kör i lokalen. De bjuder även på egenskriven musik, som Samuel Ljungblahd "Christmas is Here".

Deras julskiva har fått lysande recensioner – och julkonserten är på samma nivå. Den svorska kombinationen värmer helt enkelt ordentligt i den kyliga decemberkvällen.

Mer läsning

Annons