Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sunaglare satsar amerikanskt

/

Nu ställer Härnösandsbandet Sunaglare in siktet på Europa och USA.
Bandet har inlett ett samarbete med amerikanska bolaget Poison Tree Records som resulterat i Sunaglares kommande EP.

Annons

Härnösands kanske bästa band, Sunaglare, har skrivit kontrakt med Los Angeles-baserade bolaget Poison Tree Records. Den 13 januari släpper bandet sin kommande EP för försäljning på Itunes.

– Vi fick kontakt via My Space. Dom gillade våra låtar och tyckte att materialet var för bra för att inte hamna på en skiva, säger gitarristen André Högberg.

Skivan släpps i första hand enbart digitalt. Men går försäljningen bra kan det även bli tal om att släppa faktiska cd-skivor.

– Det handlar om fem egenskrivna låtar som vi haft i vårt låtförråd under 2-3 års tid. Men vi jobbar också på nytt material. Förhoppningsvis ska en ny skiva med nytt material släppas inte så långt in på det nya året, berättar Högberg.

Sunaglare bilades 1999 och var i början ett coverband som mestadels lirade grungerock med låtar av Alice In Chains, Pearl Jam, Silverchair. Efter en tid ville bandet gå vidare och började skapa egen musik. 2005 släppte bandet debutalbumet "Good Intentions?" i samarbete med lokala bolaget Wreck It! Records. Med egen musik i bagaget har de gjort spelningar i både Sverige och Norge, bland annat som förband till amerikanska bandet The Atomic Bitchwax och svenska Backdraft.

– Eftersom vi spelat in rätt mycket på sistone har det varit lugnt med konserter. Men nu kommer vi att börja köra hårt med Sunaglare. Vi spelade bland annat i Uppsala förra helgen.

Bandet har även förhoppningar om att hamna utanför Sveriges gränser.

– Poison Tree Records har en filial i Tyskland. Går allting bra så kan det bli tal om en turné i Europa, berättar Högberg.

Mer läsning

Annons