Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succéduo klar för flyttande Broöppning

/
  • Grammisnominerade rapduon Lorentz & Sakarias, som förra månaden släppte hyllade skivan
  • Nicolai Dunger gästar i kväll Mormor Hilmas i Härnösand.
  • Niclas Janson.

Det blir en upplaga av Härnösandsfestivalen Broöppning även nästa sommar, men festivalen flyttas till mitten av juli.

Och redan nu har arrangörerna gjort klart med sin första akt; Lorentz & Sakarias.

– Vi ska göra festivalen ännu bättre nästa år, säger Niclas Jansson, vars musikförening förfestar på Mormor Hilmas i kväll.

Annons

Det blir en femte upplaga av succéfestivalen Broöppning nästa sommar. Det berättar Musikföreningen Härnta för Allehanda Nöje under fredagen och avslöjar samtidigt sitt första nyförvärv. Den flerfaldigt P3 Guld- och grammisnominerade brödraduon Lorentz & Sakarias är klar för Broöppning 13.

– Det är ett drygt halvår kvar, men vi planerar som bäst hur vi ska göra festivalen lite, lite, bättre även nästa år. Av den anledningen känns det grymt att redan ha ett av våra riktiga favoritband just nu klara för att spela, Lorentz & Sakarias, säger Niclas Janson i Musikföreningen Härnta.

Lorentz & Sakarias släppte förra månaden sitt andra album "Himlen är som mörkast när stjärnorna lyser starkast", en skiva som hyllats så pass att den hamnat på många årsbästalistor och dessutom resulterat i att bröderna Lorentz och Martin fått flertalet nomineringar inför både P3 Guld och Grammisgalan efter nyår.

2010 var duon på St Petri Logen i Härnösand, där även Broöppning 13 ska hållas, tillsammans med DJ-kollektivet Good Life för en påskfest i Musikföreningens regi. Sedan dess snacket mellan parterna gått om ett återbesök.

– Nu känns läget perfekt för dem att komma tillbaka för att avsluta Broöppning 2013, konstaterar Janson.

En nyhet inför nästa års festivalupplaga är också att arrangörerna bestämt sig för att byta sommarhelg. Tidigare har endagarsfestivalen alltid hållits sista lördagen i juli, alternativt första helgen i augusti, men nu flyttar man festivalen till lördagen den 13 juli.

– Efter lite funderande har vi kommit fram till att en flytt in i sommarens epicentrum är ett bra steg för oss att göra, förklarar Janson.

Under jul- och nyårshelgen kommer arrangörerna börja titta närmare på nästa års festivalupplaga.

– Jul- och nyårshelgen känns alltid som ett litet startskott för oss att börja fokusera på allvar. Nu är det dags igen och det markerar vi med en fest på Mormor Hilmas i Härnösand under lördagskvällen där vi bjudit in Nicolai Dunger att spela live. Det blir vild karaoke och fin musik för alla julfirare som är i området, konstaterar Niclas Janson.

Mer läsning

Annons