Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succé för Äldregalan: "Det är så mycket glädje"

På lördagskvällen var det fullt ös i Fjällräven Center. Men det var inte Modo som spelade. Det var 2000 pensionärer som festade.

Annons

Publiken hakade på i svängarna. Från vänster i bild: Lars Erik Olsson, Margaretha Wallin, Katarina Wiklund och Kent Wiklund.

På lördagen var det dags för den tredje upplagan av Äldregalan - en helkväll för stadens seniorer. Temat för i år var "Vårt 60-tal". På scen uppträdde Hep Stars, Stina Joza, komikern Lennie Norman och konferencier Lars T Johansson.

Temat för kvällen var 60-tal och det gick att se på scenen.

Kvällen blev en stor framgång. De 2000 personer som var på plats bjöds på härlig 60-talsmusik och ståuppkomik som lockade de allra flesta till skratt.

– Det är så mycket glädje. Just att alla verkar vara så pigga och fräscha tycker jag är roligt, säger besökaren Ulla Wikman i pausen.

Lennie Norman lockade överlägset flest skratt. När han kom ut på scenen för hans andra akt för kvällen sa han:

Skratten ekade i arenan när komikern Lennie Norman framträdde. Efter showen var han nöjd med sina två framträdande.

– Det är kul att få möta en totalt homogen publik i sin egen generation. Vi är alla på samma sida, så det var helt underbart!

Norman är själv nybliven pensionär.

– För några år sedan började jag se komiken istället för tragiken i att bli gammal. Det är riktigt tragikomiskt faktiskt.

Svenne Hedlund, känd som frontfigur i bandet Hep Stars, kan än. Han levererade klassisker som

En annan höjdpunkt för publiken var naturligtvis Svenne Hedlunds framträdanden. Hedlund är känd som frontfigur i bandet Hep Stars. Han levererade klassisker som "Cadillac" och "I natt jag drömde" som de allra flesta kunde sjunga med i. Hela publiken stod upp när han avslutade kvällen med sina mest klassiska låtar.

Stina Joza är 23 år och uppvuxen i Sunnansjö utanför Örnsköldsvik. Hon bjöd på stor show.

23-åriga Stina Joza från Örnsköldsvik hade en härlig energi på scenen.

– Jag tycker att det var en fantastiskt rolig kväll. Det var en bra blandning i programmet och jag tycker att arrangören Robin har gjort ett jättebra jobb.

Äldregalan arrangeras för tredje året i rad av 20-åriga Robin Hörnkvist som ÖA tidigare har berättat om. Han är nöjd med kvällen.

– Jag värnar väldigt mycket om den äldre målgrupp som vi har. Det tycker jag ofta saknas i vår generation, säger han.

Fler bilder från kvällen:

Konferencier Lars T Johansson förde publiken genom kvällen. Han både sjöng, spelade teater och levererade skämt.
Publiken ställde sig upp under Stina Jozas framträdande.

– När man hör ordet äldre tänker man gamla, halta och lytta personer - men det är ju inte det. Alla är så pigga och fräscha och har sminkat sig och har på sig nya bågar, sa Ulla Wikman i pausen.

– Jag tycker att det var en fantastiskt rolig kväll. Det var en bra blandning i programmet och jag tycker att arrangören Robin har gjort ett jättebra jobb, sa Stina Joza efter att hon klivit av scenen.

Publiken kunde sjunga med till de flesta låtarna som spelades.

Runt 2000 personer hade tagit sig till Fjällräven Centrum för årets Äldregala.

Mer läsning

Annons