Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor har orden i blodet

/

Släkten kryllar av författare och han har rappat sedan unga år.
Efter några år av intensivt festande släppte Stor i maj sitt hyllade album "Shere Khan XIII".
I kväll kommer hiphoparen till Örnsköldsvik.

Annons

I barndomshemmet trängs tusentals böcker. Stors mamma och pappa är författare och hans farbror driver bokförlag. Pappan brukade recitera dikter vid köksbordet och Stor, som heter Ulises Infante Azocar, är döpt efter den spanska översättning av Odysséen. Att vara uppvuxen i biblioteksliknande miljöer är ingenting han har höjt på ögonbrynet över förut.

– Att skapa har alltid känts naturligt för mig. Jag har inte reflekterat över det förrän nu när folk börjar fråga om det. Det är så normalt, det är så livet ser ut, säger Stor.

Föräldrarnas språkintresse har gjort det tillåtet för honom att plöja ner sitt hjärta och själ i hiphopen.

– Jag har aldrig fått skit hemma för det jag har hållit på med. Andra kompisar som höll på med hiphop har haft föräldrar som sagt "Skit i det där, du slösar bara din tid", säger han och förklarar:

– Utan hiphopen hade jag varit olycklig. Det skulle vara någonting som fattades.

Stor började rappa som 13-åring. Under tonåren besökte han ofta Stockholms ungdomsgårdar och slipade på sina färdigheter. För fyra år sedan kom albumet "Nya skolans ledare". Det släpptes gratis på internet och med P3 Guld-utmärkelsen i kategorin årets hiphop/soul tog livet en vändning - spelningarna och festerna avlöste varandra.

– Jag tappade det lite och festade för mycket. Man kan säga att den tiden är som en stor dimma, säger Stor med ett snett leende och berättar:

– När man har kommit ut från en dålig bubbla och inser att fan, vad nice det här är. Då blir man tacksam för livet. Jag får hålla med det jag älskar och jag vill ta hand om det som en hundvalp.

Stor skriver låtar på två sätt: Antingen på ett givet tema, eller så går han på känsla. Tidigare trodde han att den rätta känslan skulle drabba honom som en blixt från himlen. Nu har han insett att det är lättare än så. I maj släpptes succéskivan "Shere Khan XIII".

– Om du är ute och festar med dina polare varje dag så missar du den känslan. Gör du inte det och försöker fånga den så finns den där hela tiden, säger han och fortsätter:

– Om man tänker på annat så är det många låtar som aldrig blir födda. Det är som att göra abort på en massa låtar.

Under fredagskvällen spelar Stor i Örnsköldsvik på Sliperiet, som kvällen i ära har ett HBTQ-tema. Innan uppträder även Sonja Skibdahl, Qurness Overload och Marielle Buhr.

■ Fakta: Stor

• Namn: Ulises Infante Azocar.

• Ålder: 26 år.

• Bor: Stockholm.

• Bakgrund: Började rappa som 13-åring och var tillsammans med rapgruppen Vendetta på vippen till skivkontrakt. Släppte 2009 "Nya skolans ledare" som gav honom ett P3 Guld-pris i kategorin årets hiphop/soul.

• Aktuell: Med albumet "Shere Khan XIII". Spelar under fredagskvällen på Sliperiet i Ö-vik.

Mer läsning

Annons