Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sten & Stanleys första spelning i Sollefteå

/

Trots att de lirat i 51 år så har aldrig bandet spelat i Sollefteå, men i lördags var det dags. Då uppträdde Sten & Stanley på Hotell Hallstaberget med sin julshow.

Annons

Stora Ångermanlandssalen är Hallstabergets största konferensrum och rymmer cirka 500 sittande. Rummet var fullsatt av uppklädda människor och på scenen stod Sten & Stanley.

Men innan bandet började spela visades en kortare film via projektorn om bandets första år, när de bildades och lite roliga fakta som att de turnerat en sträcka lika lång som elva varv runt jorden under sina fem decennier och att de kört slut på 21 turnébussar.

Läs tidigare artikel: Julsväng och nostalgi med Sten & Stanley

Sten & Stanley fick sitt namn efter sångaren/saxofonisten Sten Nilsson och gitarristen Stanley Granström, numera består bandet av Sten Nilsson, hans bror Ebbe på orgel, brorsonen Alexander på bas och sång, samt gitarristen Michael Ross och trummisen Stefan Kahl.

Kvintetten började med att spela några jullåtar som de satt sin egen prägel på, "Rocking around the Christmas Tree" och "Julens klockor ringer" var först ut. Därefter kom ett medley med bland annat "Bjällerklang", "Rudolf med röda mulen" och "Last Christmas".

Sten och brorsan Ebbe Nilsson mellansnackade en del och berättade om de 90 låtar de haft på olika topplistor.

– Vi hade svårt att bestämma vilka låtar vi skulle spela, men vi räknade ut att om vi skulle spela alla 90 och varje låt var tre minuter lång så skulle det bli 270 minuter. Så vi håller på till tjugo över tolv i natt, är alla med på det? skämtade Ebbe.

I stället för att göra en fem timmar lång julshow så klämde de ihop en hel bunt låtar och spelade ett medley med bland annat "Jag ska lova dig", "Hallå Mary Lou", "Åh stackars mej" och "Haver ni sett Karlsson".

Med sitt svängiga sound och mellansnack om allt från 60-talet till gud vet vad fick de med sig publiken, fick dem att sjunga med och klappa takten.

Mer läsning

Annons