Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stadsfesten får nya dirigenter

/

Vesterlind Holding AB har köpt bolaget Härnö Event AB som arrangerar Stadsfesten i Härnösand.

– Härnösandsborna gillar sin stadsfest och vi kommer jobba hårt för att det ska bli lika bra i år igen, säger Tobias Wikström på Vesterlind Holding AB.

Annons

I nästan tio år har Mikael Tallbacka arrangerat Härnösands stadsfest och de tre senaste åren har han gjort det tillsammans med Ken Johansson.

Men på grund av tidsbrist och att Mikael Tallbacka flyttat söderut har man nu bestämt sig för att lämna över ansvaret till yngre förmågor.

– Vi tog kontakt med de här killarna för att det behövs ungt blod. Det är unga, drivna killar och jag har bra erfarenhet av att jobba med Tobias sedan tidigare. Han var ordförande i Brännan Handboll och har varit involverad i arbetet kring Stadsfesten tidigare, säger Ken Johansson.

Härnösandsborna Tobias Wikström och Oskar Westerlind är de som kommer att hålla i trådarna i årets stadsfest.

Tobias kommer att ha det övergripande ansvaret och Oskar kommer att vara den som jobbar mer aktivt med att boka artister.

Men vad sommarens stadsfest kommer att innehålla är fortfarande för tidigt att säga då man ännu bara ligger i startgroparna.

– Det enda vi vet just nu är egentligen bara att vi ska arrangera en stadsfest. Micke och Ken har gjort ett grymt jobb, så mycket av det de gjort bra tidigare kommer vi att ta med till årets fest. Möjligen kommer vi att satsa något mer på maten i årets upplaga och vi hoppas att Härnösandskrögarna är med på det, säger Tobias Wikström.

Trots att många festivaler lagts ner de senaste åren, till exempel Gatufesten i Sundsvall som efter 25 år gick i konkurs i fjol, så väljer Tobias Wikström att se positivt på framtiden.

– Det är ett hårt klimat just nu som gjort att många festivaler har fått lägga ner. Men samtidigt innebär ju det att det blir mindre konkurrens i bokningen av artister.

Sommarens stadsfest kommer att påminna väldigt mycket om tidigare år men Tobias flaggar för att stadsfesten i framtiden kan komma att bli en del av en "Härnösandsvecka".

– Vår vision är att Härnösands Stadsfest ska vara en del av en vecka full med aktiviteter både dag och kväll. Förhoppningsvis ska det bli den veckan då alla vill ta ledigt och den veckan då alla utflyttade väljer att komma hem till Härnösand.

Mer läsning

Annons