Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spelade i Härnösands i somras - missade MTV-pris i natt

/

Avicii prisades på MTV European Music Awards i Amsterdam.
Miley Cyrus stal dock showen genom att tända en joint på scenen.
Duon som spelade i Härnösnads i somras gick dock lottlösa.

Annons

Det blev ett pris till Sverige på MTV European Music Awards i Amsterdam på söndagskvällen. Avicii belönades med priset för bästa elektroniska akt medan Icona Pop fick gå hem tomhänta. Den svenska duon var nominerad i två klasser, men fick nöja sig med att spela sin världshit "I love it" för den stora tv-publiken.

Galans stora snackis kom dock att bli den amerikanska artisten Miley Cyrus. Hon gjorde som vanligt ett vågat scenframträdande och när hon senare under kvällen tog emot priset för bästa video plockade hon upp en hemrullad cigarett som hon tände.

– Jag tror inte jag får ner priset i min handväska, men titta vad jag hittade, sa hon under sändningen.

Enligt flera amerikanska och brittiska medier, bland annat Sky News, var det marijuana som Miley Cyrus rökte på scenen och drogkuppen har blivit en världssnackis. Enligt Vulture kommer tilltaget att klippas bort när galan eftersänds i USA.

Vad gäller galan i övrigt gick flest priser till Eminem, som fick ta emot två statyetter, bland annat för bästa hiphop.

Justin Bieber utsågs till årets manliga artist, för fjärde året i följd. Katy Perry vann motsvarande pris på den kvinnliga sidan.

Vinnarna utsågs av MTV-publiken och enligt tv-bolaget hade det kommit in 292 miljoner röster. De röstade fram priser till bland annat Bruno Mars, Green Day, One Direction och Beyoncé.

/TT

Mer läsning

Annons