Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya Call of duty – ett framtidsspel

/
  • Nya

"Call of cuty"-serien är tillbaka.
Nya "Black Ops 2"- storyn tar vid där det första slutade, men slungar även in dig i framtiden. SPEL

Annons

Alex Mason, huvudpersonen från tidigare, återvänder till storyn som utspelar sig på 1980-talet. Han son David tar vid i framtiden, år 2025.

De olika tiderna knyts smidigt ihop av ytterligare en karaktär från förr: Frank Woods.

Framtidsuppdragen ger dig nya, futuristiska och effektiva, medel för att besegra dina fiender.

Bland annat finns det EMP-granater att använda mot fienderobotar och ett sikte som kan upptäcka rörlighet genom till exempel väggar och annat med en räckvidd på upp till 25 meter.

Det gör kanske att det låter som ett helt annat "Call of duty" än vi är vana med, men har du spelat spel i serien tidigare kommer du definitivt att känna igen dig.

Raul Menedez är spelets största skurk. Han har varit aktiv bad guy sedan 1980-talet, men har till år 2025 fått en stor del av världen att se honom som en frälsare.

Handlingen i sig är egentligen inte så speciell, men länkarna mellan framtiden och det förflutna är intressanta. Dessutom finns något som inte funnits med tidigare, möjligheten att påverka slutet.

Onlineläget är ändå spelets huvudsyssla och starkaste sida, med flera intressanta nyheter. Först och främst har "killstreaks" bytts ut mot "scorestreaks".

Skillnaden är att du får belöningar baserat på dina poäng, oavsett hur många du dödat. Detta gör det mer belönande att följa matchernas mål och jobba som ett lag. En välkommen nyhet.

Förutom det vanliga onlineläget finns nu också ligaspelet. Där får du en rank beroende på hur bra du är, och spelar bara mot folk med samma rank för jämnast möjliga matcher. Ytterligare utjämning: alla vapen, perks och tillbehör är tillgängliga från start, vilket ger alla samma förutsättningar.

Spelets tredje del är "zombieläget". Detta har inledningsvis fått större utrymme än tidigare, med bland annat större banor.

I ett nötskal:

Är du "Call of duty"-fan kommer du att gilla "Call of duty: black ops 2".

SPEL: Call of Duty: Black Ops 2

Utvecklare: Treyarch

Utgivare: Treyarch

Format: Xbox 360, PS3, PC, Wii U

Genre: FPS

Ålder: 18+

Betyg: 4/5

WILLIAM RYDER

Mer läsning

Annons