Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klassisk Nintendoglädje

/

Det ska sägas att jag inte var särskilt peppad inför minispelssamlingen Nintendoland. Anledningen är att den här typen av samlingar plågade Wii-formatet med taskigt ihopslängda bagateller.

Annons

Men även om Nintendoland har vissa skavanker så är det här Nintendo pekar med hela handen mot framtiden för sin nya kontroll.

Spelet är upplagt som ett nöjesfält med Nintendotema där du spelar finurliga enspelarspel eller kan skräddarsy dina egna partysessioner utifrån de 13 olika spelen.

Det är en härligt kreativ lekstuga där spel som Donkey Kong Crash Course, Luigis Ghost Mansion och Animal Crossing Sweet Day skickar upp mungiporna i fånleende-läge på en gång.

I multiplayerspelen, med kurragömma-karaktär, blir den extra skärmen ett verkligt häftigt tillskott.

Du blir ständigt överraskad, oavsett om du kastar kaststjärnor med touchplattan eller om du styr svävare med den inbyggda gyron i en spin-off till klassiska F-Zero.

Allt håller inte högsta klass, men det är en härlig provkarta över Wii U:s möjligheter. Och även tilltalet inte är lika direkt som i Wii Sports på sin tid kommer det helt klart att göra succé på Julaftonskvällen när Tomten gjort sorti. Klassisk Nintendoglädje som flirtar hejdlöst med företagets tidlösa långkörare.

SPEL: Nintendoland

Utvecklare: Nintendo

Utgivare: Bergsala

Format: Wii U

Genre: Minispelssamling

Ålder: 7+

Betyg: 4/5

JENS HÖGLIN

Mer läsning

Annons