Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En härlig familjefightingfest

/

Om Nintendo har ett fightingspel med sina klassiska figurer ska vi ha ett till våra. Så verkar snacket ha gått i korridorerna på Sony, av Playstation All Stars Battle Royale att döma.

Annons

För när Kratos från God of War drabbar samman med Parappa the Rapper, Nathan Drake och andra Sony-ikoner så är det en ganska skamlös rip-off på Mario-fabrikens Super Smash Bros.

Trots det är spelet inte utan förtjänster. Tvärtom. Stämningen är härlig och bjuder på en Who’s who bland de senaste tio årens spelikoner på Sonykonsol. Det smäller, dånar och händer saker över hela skärmytan när spelets banor ständigt förändras under pågående match. Och med upp till fyra spelare samtidigt blir det få döda stunder.

Men där Super Smash Bros var en härlig familjefightingfest, på grund av de mer barnvänliga karaktärerna, blir mötet mellan ultravåldsikoner som Kratos och Helghastsoldaten från Killzone och barnvänliga karaktärer som Ratchet och Sackboy ganska märklig.

När sedan inlärningskurvan för vissa av figurerna blir lite för brant känns den här molotovcocktailen inte tillräckligt väl mixad.

SPEL: Playstation All Stars Battle Royale

Utvecklare: SuperBot

Utgivare: Nordisk Film

Format: Ps Vita, Ps3

Genre: Fighting

Ålder: 12+

Betyg: 3/5

JENS HÖGLIN

Mer läsning

Annons