Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Späckad bluesvår i Sollefteå

/

Det blir mycket blues i Sollefteå i vår. Sollefteå Bluesförening har klart med säsongens program och det bjuds bland annat på storheter som Thorbjörn Risager och Erja Lyytinen.

Annons

Allra först blir det dock bluesfestival med lokala artister. Den 1 februari spelar Hviskillna, Saxum, Borderland, Grizzled Blues Band och Speedfreak.

– Vi brukar ha en festival om året. Vi vill ge de lokala banden en möjlighet att visa upp sig. Dessutom brukar det komma mycket folk, säger Jim Abrahamsson, bluesföreningens artistbokare.

I årets festival finns allt från akustisk musik med mandolin och banjo via mer traditionell blues till riktigt tung musik.

Den 1 mars spelar danske Thorbjörn Risager med sitt sjumannaband i Sollefteå. Risagers sångförmåga har fått amerikanska kritiker att ta till Ray Charles och andra röstgiganter för att hitta någon att jämföra med. Delbert McClinton och Bob Seeger har också nämnts. Risager spelar främst originalmusik och med bland annat en blåssektion blir det ett bra tryck i arrangemangen.

– Det är en världsartist vi får hit. Han är känd ute i Europa och det kommer att bli en toppenkväll, tror Abrahamsson.

Den 3 maj är det säsongsavslutning. Då kommer finska Erja Lyytinen tillbaka till Sollefteå.

– Hon är en fenomenal slidegitarrist, mitt favoritinstrument. Dessutom sjunger hon bra, säger Abrahamsson.

Lyytinen var i Sollefteå tillsammans med sitt band för ett drygt år sedan. Då slogs publikrekord inne på Sollefteå amatörteater och Bluesföreningen tror inte att det blir färre som kommer den här gången.

– Vi brukar ha mellan 350 och 400 medlemmar och från 80 besökande och uppåt på våra arrangemang. När vi har runt 100 i publiken blir det bra inne på amatörteatern, säger Jim Abrahamsson.

Mer läsning

Annons