Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skarp komikerduo till grannstäder

/

Två ståuppare med stora framgångar på varsitt håll.
Nu slår Magnus Betnér och Soran Ismail ihop hjärnorna och drar på turné tillsammans.
Besök blir det bland annat i grannstäderna Umeå, Östersund och Sundsvall.

Annons

Det är rappt, det är smart och det är kul att prata med Soran Ismail och Magnus Betnér. Ungefär som deras ståuppkomik. Och efter många år av soloturnerande går nu två av Sveriges största ståuppare ihop och gör en turné tillsammans.

– Det kommer blir jävligt kul. Och för publiken kommer det bli ett lyft gentemot om vi hade gjort en show var för sig. Jag tror att man blir mer taggad av att ha en kollega med som man respekterar och gillar, säger Magnus Betnér.

Och Soran Ismail håller med.

– Vi trivs med varandra både på och av scenen. Jag kommer att se Magnus varje kväll. För att det är jävligt bra och det är aldrig detsamma, det finns alltid något som är ändrat.

En scen, en mikrofon och en massa tankar om politik och samhället. Och en hel del avreagerande. Så brukar det se ut när Soran Ismail och Magnus Betnér står på scen.

– Det kommer handla om det vi tänker på då. Och det som händer i samhället. Och i våra huvuden. För mig är det alltid aktuellt med rasism, säger Soran Ismail.

Och som de åsiktsmaskiner Betnér och Ismail är dröjer de inte länge innan de säger vad de tycker och tänker. Själva få de ta emot en hel del reaktioner på grund av deras humor. Något de inte verkar störas av.

– Det är schyst. Vi står och babblar. Och då är det rimligt att folk får säga vad de tycker till en. Man gör något fel om alla tycker det är bra och ingen blir arg eller störs, säger Ismail.

Både Soran och Magnus har gjort mycket ståupp de senaste åren. Och nu blir det turnerande i sex månader. En stark drivkraft är kärleken till ståuppkomiken.

– Jag älskar jobbet, det är tråkigt att vara ledig, säger Ismail.

Betnér instämmer.

– Visst är det krävande, men man får så mycket tillbaka. Det ger oerhört mycket att stå på scen och få feedback direkt på det man gör, säger han.

Och trots sina många år i branschen och mängder av erfarenhet i bagaget kan han fortfarande få prestationsångest.

– Ibland kan jag ligga vaken på nätterna och tycka att jag börjar bli gammal och att många börjar komma ikapp. Då kan jag få lite prestationsångest. Jag vill ju gärna att den senaste showen jag gjorde var den bästa, säger Betnér.

Premiären för "En skam för Sverige" sker den 4 oktober i Lund. 11 december gästas Umeå, medan Östersund får besök 1 mars och Sundsvall dagen efter.

Fakta - Soran Ismail och Magnus Betnér

Namn: Soran Ismail.

Gör: Ståuppkomiker.

Gjort tidigare: Turnén "Soran Ismails resa fortsätter", sommar- och vinterpratare i P 1, "Morgonpasset i P 3" och humorprogram som "Parlamentet" och "Roast på Berns" samt programlett P 3 Guld.

Aktuell med: Sverigeturnén "En skam för Sverige" med premiär i Lund den 4 oktober.

Namn: Magnus Betnér.

Gör: Ståuppkomiker.

Gjort tidigare: Bland annat turnéerna "Inget är heligt" och "Livets ord, humorprogram som "I ditt ansikte", "Parlamentet" och "Roast på Berns" samt programlett "Betnér direkt".

Aktuell med: Sverigeturnén "En skam för Sverige" med premiär i Lund den 4 oktober.

Turnéplan:

4-5/10 Lund, 7-8/10 Stockholm, 10/10 Katrineholm, 11-12/10 Falun, 13/10 Gävle, 16/10 Växjö, 18/10 Kalmar, 19/10 Ljungby, 20/10 Karlskrona, 25/10 Västerås, 26/10 Uppsala, 1/11 Malmö, 2/11 Helsingborg, 6/11 Halmstad, 7/11 Uddevalla, 8/11 Borås, 9/11 Göteborg, 10/11 Vara, 16/11 Jönköping, 17/11 Norrköping, 29/11 Karlstad, 30/11 Eskilstuna, 2/12 Stockholm, 3/12 Stockholm, 7/12 Kiruna, 11/12 Umeå, 12/12 Skellefteå, 13/12 Piteå, 14/12 Luleå, 7/2 Falkenberg, 8/2 Kungsbacka, 1/3 Östersund, 2/3 Sundsvall, 7/3 Linköping, 8/3 Örebro, 17/3 Oslo, 19/3 Bergen.

Shohreh Zare/TT Spektra

Mer läsning

Annons