Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skandalernas Ring intar Härnösand

/

Han är en av Sveriges mest skandalomsusade artister och högaktuell i rådande "Så mycket bättre".

Under lördagskvällen toppar rapparen Ken Ring partyevenemanget Hernö Winter Party i Härnösand Arena.

Annons

Danspartyt Hernö Winter Party slår upp portarna under lördagskvällen. Ett enormt dansgolv ska bredas ut på i Härnösand Arena, som ska bli som en enda stor nattklubb. Bakom arrangemanget står Hernö Event och huvudartist är Ken Ring.

Med elva album och 700 låtar bakom sig är Ken Ring en av Sveriges största rapstjärnor. Han är även den mest omskrivna. Skandaler har kantat hans karriär - liksom tragedier. Ring tyckte att det var skönt att visa upp en annan sida i tv-programmet "Så mycket bättre".

– Jag är ju en bad boy, men det är skönt att få visa en annan sida också. Oftast är det bara bilden av bad boyen som dyker upp på löpsedlarna, nu fick jag även visa vilken typ av musik och texter som jag skriver. För mig var det extremt viktigt, säger Ken Ring.

I tv-programmet har han bland annat berättat om sin problemkantade uppväxt, om hur hans mamma dog som liten och hur en av hans bästa vänner dog i hans armar efter ett knivbråk. Han ångrar däremot inte att han var med i programmet.

– En av de stora anledningarna till att jag tackade ja var att det var en chans att visa vad jag går för.

Det blåste som allra mest kring Ken Ring när han rappade om att våldta prinsessan Madeleine utanför slottet i slutet av 90-talet.

– Jag förstår i efterhand att det var fel ordval, i dag kan jag inte supporta den texten, säger han.

Förutom Ken Ring kommer dj-duon Henke och Oscar spela under Hernö Winter Party.

Fakta - Ken Ring

• Föddes 1979 i Upplands Bro, Stockholm. Växte upp i Hässelby och slog igenom med låten "Mamma" från debutalbumet "Vägen tillbaka" 1999.

• Har sedan debuten släppt elva album och skrivit 700 låtar.

• Aktuell: Uppträder på Hernö Winter Party under lördagskvällen.

Mer läsning

Annons