Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Självklar sång av Malena Ernman

/

Annons

"I december" understryker verkligen att Malena Ernman har en speciell förmåga att sjunga med samma självklara röst även om det inte handlar om opera.

Här finns sånger som "Till Betlehem mitt hjärta", "Stilla Natt" och "Jul, jul strålande jul" men det här är ändå inte en genuin julskiva.

Det finns ingen julstämning i "Håll mitt hjärta". Jag föredrar nog Malena Ernmans version före Björn Skifs originalversion, även om han skrev texten.

Musikallåten "You´ll Never Walk Alone" är inte fullt så stort musikaliskt stycke som Liverpools supportrar tror, de som i många år sjungit den låten före och under matcherna. Men det finns nog inte många röster från operavärlden som sjungit den låten, eller sjungit den bättre än Malena Ernman.

Malena Ernman kan som mezzosopran sjunga "O helga natt", Jussi Björlings paradnummer, utan att det låter konstigt. Hon försöker inte alls sjunga ikapp med Jussi Björling, det kan ändå inte ens någon manlig tenor göra.

Men hon briljerar med sin nedtonade version.

De som tror att Jerry Williams bara är en rocksångare bör nog höra duetten "Counting Miracles". Sången är lite för mycket musikal för att vara särskilt engagerande men det är roligt att en operasångerska och en rocksångerska sjunger tillsammans så att det låter helt naturligt.

Malena Ernman har en röst som räcker hur långt som helst.

Bästa låt: Den jazzigt bluesiga "God Rest Ye Merry Gentlemen" har en imponerande känsla.

Mer läsning

Annons