Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sissela Kyle ber om ursäkt

/

Nu ber programledaren Sissela Kyle ber om ursäkt efter kritiken mot måndagens Guldbaggegala, då komikerna Özz Nüjen och Kodjo Akolor presenterades på ett sätt som många uppfattade som rasistiskt.

Annons

"Så fel det blev. Stressig och orepeterad blev den webbsända förgalan inte bra. Meningen var att göra en ordvits samt uppmärksamma komikerna Özz och Marikas föreställningar på just temat rasism. Och så blev det jag som var den fördomsfulla. Usch! Jag har så klart pratat med Marika, Özz och Kodjo och vi är överens om att god vilja hamnade helt snett men det är många andra som tagit illa vid sig och känt sig utsatta. Alla dem vill jag be om ursäkt och säga att jag är väldigt ledsen och definitivt lärt mig en läxa!", skriver hon i ett uttalande.

Under galan presenterades Kodjo Akolor med meningen "nu blir det färgfilm" med hänvisning till komikerns namn som påminner om engelskans "kodak color" ("färgfilm"). När Özz Nujen skulle dela ut pris tillsammans med Marika Carlsson sade Kyle: "Tack var dem vet vi mycket mer om en negers uppväxt och en kurds hårväxt", med hänvisning till Marika Carlssons föreställning "En negers uppväxt".

SVT har tidigare beklagat att tv-tittare och publik tog illa vid sig.

/TT

Mer läsning

Annons