Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saras julkonsert fyllde kyrkan

/

Tillsammans med två av stadens körer bjöd Sara Varga in till en magisk julkonsert. Med vackra sånger fyllde vispopsångerskan på julkänslan rejält hos Sollefteåborna.

Annons

Det var fullsatt i kyrkan på onsdagskvällen, ung och gammal delade kyrkbänk, alla var förväntansfulla. Anledningen till detta var att Sara Varga höll julkonsert tillsammans med sångaren Lars Hägglund och de två körerna Mulle och Nova. 320 biljetter hade det funnits och varenda en hade blivit såld, den sista bara några dagar innan konserten.

Iförd en vacker röd klänning tog Sara Varga plats framför körerna och sjöng, hon berättade även att det är fjärde gången hon håller julkonsert i Sollefteå, och om hon själv får sätta ord på det så blir det dessa:

– Det känns som att komma hem.

Tillsammans med Mulle- och Novakören framförde vispopsångerskan låtar som Spring för livet och 1000 år, men körerna fick också lite egen tid i rampljuset och då sjöng man bland annat Jag såg mamma kyssa tomten, Julen är här och Tomtar, tomtar.

Hur gör vi nu och Mitt hjärta tillhör dig var två av de låtar som Sara sjöng, och alla utom Stilla natt som är hennes favoritjullåt, har hon skrivit själv. I övrigt var det stämningsfulla jullåtar som Have yourself a merry little christmas, Stilla natt och O helga natt som den skönsjungande duon bjöd på.

Konserten tog allt som allt drygt en timme, och under den tiden hann också sju av körernas medlemmar med att prova på att sjunga solo inför en fullsatt kyrka. Men det klarade tjejerna naturligtvis av galant, som om de inte gjort annat.

Text & bild: Marielle Sundin

Mer läsning

Annons