Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandra står stadigt trots motgångar

/

Både "Idol"-tiden och privatlivet har varit en snårig resa. Men Sandra Wikström har bevisat att det omöjliga är möjligt.

Nu är hon en av sex finalister som kämpar för att vinna juryns och tittarnas hjärtan ännu en fredag.

Annons

Motgångarna började redan på auditionturnén i Stockholm. Där fick Sandra Wikström, 23, inte ens komma in till tv-juryn. Men att ge upp var inte ett alternativ och i Linköping gick det vägen; hon lyckades knipa åt sig en guldbiljett.

– När jag såg att de letade talanger till "Idol" bestämde jag mig på en gång. Jag måste söka! Jag behövde en drastisk förändring i mitt liv, säger hon.

Efter succén i Linköping har hon tagit sig vidare - med nöd och näppe. Hon har hängt löst i två fredagsfinaler, men är nu fast besluten om att göra sitt bästa framträdande någonsin. Temat är "Svenska hits" och Sandra sjunger "Öppna din dörr" av Tommy Nilsson och "Händerna mot himlen" av Petra Marklund. Schemat är pressat nu när hon har två låtar att repa in.

– Det känns ganska bra ändå. Jag har lätt för att lära mig texter. Och så har jag kollat på alla mina framträdanden och lyssnat på kritiken från juryn, säger Sandra Wikström.

Trots "Idol"-cirkusen och stressen som följer känner sig Sandra i god form. Men för två år sedan mådde hon inte lika bra. Hennes familj blev orolig och skickade henne till en läkare. Det visade sig att hon drabbats av en depression.

– Jag hade inte sjungit på ett år och låg bara hemma. Jag kände att jag aldrig skulle nå min dröm, berättar hon.

Medicinen hon fick hjälpte och sakta började hon känna sig starkare. "Idol"-resan kom som en välkommen förändring, men även där har hon fått kämpa, både med att ta kritik och att hantera pressen som det innebär att bli "Idol"-Sandra.

– Det är viktigt att tänka på basala saker som att sova och äta bra. Det låter lätt men det är det inte, säger hon och fortsätter:

– Jag vet att jag kanske inte är det än, men jag vill gärna vara en förebild. Jag har haft det tufft och gått upp i vikt till exempel. Men jag har ändå klarat mig ända hit!

Fakta/Sandra Wikström

• Bakgrund: Kommer från Uppsala och har gått på Fryshusets musikgymnasium. Har jobbat på förskola. Har även skrivit låtar till andra artister.

• Aktuell: Sjunger för första gången två låtar i fredagsfinalen. Temat är "Svenska hits". Hängde löst förra veckan.

Startordningen:

1. Matilda Melin : Varje gång jag ser dig" (Lisa Nilsson). "Det kommer aldrig va över för mig" (Håkan Hellström)

2. Erik Rapp: "Sakta vi går igenom stan" (Monica Zetterlund). "Gubben i lådan" (Daniel Adams-Ray)

3. Jens Hult: "Somliga går med trasiga skor" (Eldkvarn). "Strövtåg i hembygden" (Mando Diao)

4. Sandra Wikström: "Öppna din dörr" (Tommy Nilsson). "Händerna mot himlen" (Petra Marklund)

5. Kevin Walker: "Till dom ensamma" (Mauro Scocco). "Välkommen in" (Veronica Maggio)

6. Elin Bergman: "Flickorna på TV2" (Gyllene Tider). "Vart jag mig i världen vänder" (Den svenska björnstammen)

Johanna Linder/TT

Mer läsning

Annons