Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samuels Ljungblahds succé intar Ö-vik

/
  • Samuel Ljungbladh och Ole Børuds soul- och gospelsvängiga julkonsertturné är redan en välbesökt succé. På lördags gästar man Pingstkyrkan i Örnsköldsvik.

I fjol utsågs "Someday at Christmas" till årets julskiva och sedan dess har Samuel Ljungblahd fyllt konserthus och kyrkor på sin julturné.
På söndag väntar spelning i Örnsköldsvik.
– Det blir en svängig, svettig och gemenskapligt varm konsert i julens tecken, säger Samuel Ljungblahd.

Annons

Att påstå annat än att Umeås gospelsångare Samuel Ljungblahd och norske Ole Børud gjort succé med sin julskiva och sina julturnéer är direkt felaktigt. Av många kritiker utsågs fjolårets "Someday at Christmas" till årets bästa julskiva och den följdes upp av en succéartad och välbesökt turné - både i Norge och Sverige.

– Det gick fantastiskt bra i fjol, men det går faktiskt än bättre i år. Vi har hittills gjort sju spelningar och samtliga har i princip varit slutsålda och dragit mer folk än i fjol. Förmodligen har folk hört talas om oss än mer i år, säger Ljungblahd.

Bakgrunden till duons samarbete grundar sig i en lång vänskap.

– Vi har varit kompisar i många år och har båda en bakgrund inom kyrklig musik. När vi träffades för två år sedan, då vi skulle göra ett samarbete för dansk radio, kom vi på idén om att göra en gemensam julturné. Därefter växte också tanken om en julskiva fram.

Till årets turné, som görs i samarbete med utvecklingsorganisation Hoppets Stjärna, har man utökat bandet med en blåssektion.

– Vi har förfinat och utvecklat showen, dessutom har vi ett fantastiskt band som nu också utvidgats. Bland annat innehåller bandet välrenommerade och legendariska bassisten Lars Danielsson och gitarristen Mattias Torell.

På söndag väntar ånyo en svängig spelning i Pingstkyrkan i Örnsköldsvik, dominerad av gospel, soul och rhythm & blues.

– Förra årets julskiva är grunden, men vi kommer även att spela en del nytt material. Det blir en svängig, svettig och ösig konsert med julanda.

Senast Samuel Ljungblad släppte en soloskiva var 2009, med "No 3.".

– Efter denna julturné ska jag faktiskt inte i studion och spela in min nästa soloplatta. Det har varit en lång resa sedan förra skivan, men nu är det verkligen dags för en ny, säger Samuel Ljungbladh.

Mer läsning

Annons