Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sagolik och fin julkonsert av Magnus Carlsson

/
  • En fullsatt kyrka applåderade stort och visade stor glädje efter en storslagen konsert.
  • Magnus Carlsson och Lotta Nilsson trollband publiken i Ytterlännäskyrka med sin sång.

Nyfallen snö, tända marschaller och stilla musik från en fullsatt kyrka - En sagolik kväll när det var dags för Magnus Carlssons julkonsert i Ytterlännäs kyrka under torsdagskvällen.

Annons

Konserten och turnén som den ingår i heter ''Änglarnas Tid'', i år firar turnén 5-års jubileum. Turnén besöker varje år kyrkor och konserthus runtom i Sverige och har varje år dragit stor publik med slutsålda konserter längs hela vägen. Musiken bestod av en blandning av julklassiker och nyskrivet material som baserar sig på Magnus tre guldsäljande julskivor En Ny Jul, Spår I Snön samt Änglarnas Tid.

Publiken fick höra klassiska tongångar som t.ex. ''O Helga Natt'' och ''Den Lille Trumslagarpojken'' samt en storslagen version på ''Ave Maria''. På flertalet av orterna förstärks Magnus och hans band även av lokala körer, kvällen till ära ackompanjerades Magnus av Ytterlännäs-kyrkokör. Julstämningen var hög under hela konserten och publiken fylldes med glädje och kärlek. På plats fanns även Nylands Lions Club som med stor vänlighet tog hand om publiken och såg till att man säkert och fint kunde parkera för sin vistelse i kyrkan.

Text & bild: Amanda Backlund.

Mer läsning

Annons