Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så blir nya Peace & Love-festivalen

/

Musikfestivalen Peace & Love återuppstår nästa sommar.
Planen är att gå tillbaka "till rötterna".

Annons

Musikfestivalen Peace & Love i Borlänge tvingades gå i graven inför sommarens evenemang. Bolaget begärdes i konkurs efter otillräcklig biljettförsäljning, trots bokningar som Depeche Mode och Iggy & the Stooges.

Men nu ska festivalen återuppstå, avslöjar Dalarnas Tidningar. Nya festivalarrangören, den ideella organisationen Peace and Love Foundation, menar att målet är att gå tillbaka "till rötterna".

Planerna är ännu i ett förstadium, men Tiina Ohlsson, ordförande för Peace and Love Foundation, säger till DT att man tänker sig en centralt belägen festival i Borlänge redan nästa sommar. Fler uppgifter om datum, omfattning och innehåll kan presenteras om cirka en månad.

– Det blir en mötesplats för människor som delar vår vision. Det kommer inte att bli den gigantiska festivalen som vi sett tidigare, utan en omstart. Att ha förväntningar på Jay Z är inte realistiskt, säger Tiina Ohlsson till DT.

Första upplagan av Peace & Love anordnades i Borlänge 1999. Under en period var festivalen Sveriges största, med 50 000 besökare 2011. Festivalen har under åren kunnat stoltsera med bokningar som Broder Daniel, Bob Dylan och Skrillex.

Matilda Källén/TT

Mer läsning

Annons