Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rönning vill spela på sin hemmaplan

/

Artisten Roger Rönning, född Nolaskogs, är på gång med ny skiva och turné – och har en önskan med sig i bagaget:
– Jag kommer gärna till Örnsköldsvik och spelar.

Annons

De flesta har hört honom på radion eller på skiva. Turnerandet har det dock vare lite si och så med genom åren.

– Jag gjorde ett val i livet när vi fick småbarn i familjen. Som förälder var det viktigare att vara hemma än i en turnébuss, säger han.

Likväl har musicerandet funnits där hela tiden lite i bakgrunden och inte minst skivorna, hittills 13 stycken, har kommit i en jämn ström sedan debuten "Rötter" 1977. Den skivan producerades av Mikael Rickfors, som han också hjälpte på hans första soloskiva efter Hollies-tiden.

I dag har Roger Rönning, som är född i Örnsköldsvik och döpt i Själevads kyrka, precis hunnit bli pensionär,

– Jag var förresten i Örnsköldsvik förra sommaren och träffade två kusiner. Jag var bland annat på Malmön. Jag har ju lite släktingar som bor kvar, säger han och nämner även att hans farfar hette Emil Jonsson och var skinnhandlare i stan.

Roger Rönning påpekar att han gärna kommer till Örnsköldsvik och uppträder, inte minst med sitt nya band. Hockeylaget Modo känner han förstås till, även om han betonar arr han själv nog mest är en fotbollskille.

– Men det är klart att jag håller ett lite extra öga på Modo, säger han och skrattar.

Han säger också att han längtar efter att komma ut och spela – och att musikerna – Mats Persson och Peder af Ugglas – också ska följa med ut och spela.

– De är riktigt, riktigt bra, säger han.

– Jag har ju inte turnerat så mycket. Därför ska det bli kul att uppträda på en scen. Finns det förresten någon bra lokal i Örnsköldsvik?

Om framtiden, inte minst som lite äldre musikant, säger han att det handlar om "åldersrasism" i det här landet.

– Radion vill ha Eric Saade och fjäskar för de unga lyssnarna, men jag tycker att alla ska bli nöjda. Det är tråkigt att det har blivit så.

Tidigare i veckan, mitt i Obamaland, hade Roger Rönning releasespelning för sin nya skiva, kort och gott Tretton akustiska låtar", på Söder i Stockholm.

– Jag är jättenöjd med skivan, som den låter kommer det att vara när vi kommer ut och spelar. Skivan är ju inspelad live i studion, säger han.

Mer läsning

Annons