Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rongedals gav härlig julkonsert

/
  • Bröderna Magnus och Henrik Rongedal och kören All for one gospel choir under ledning av Erica Sjödin, bjöd på en imponerande julkonsert i Örnsköldsviks kyrka i går kväll.

– Från oss alla, till er alla: En riktigt God Jul! Nu kör vi!
Med de orden ur barnamun inleddes gårdagskvällens julkonsert i Örnsköldsviks kyrka.
Sedan tog bröderna Rongedal med band och kören All for one gospel choir över föreställningen.

Annons

Det blev en mycket uppskattad sång- och musikkväll i går i Örnsköldsvik. Stadens kyrka var i stort sett fullsatt när värmländska bröderna Magnus och Henrik Rongedal kommit på besök.

Tillsammans med lokala kören All for one gospel choir, under ledning av Erica Sjödin, bjöd de på en stämningsfull konsertkväll med en rad julklassiker.

Senast Rongedals var på besök i Örnsköldsvik bjöd de på en uppskattad konsert med Ö-vik Big Band.

Den här kvällen inledde kören och dess solister med Joy to the world och The first noel, innan det en kvart in i programmet var dags för bröderna Rongedal att göra entré.

De bjöd på en fin Oh, holy night följt av Stilla natt och Det är en ros utsprungen, alla ackompanjerade av kören.

I kyrkan var det stämningsfullt ljussatt. Förutom några enstaka stearinljus längst fram och strålkastarna på de uppträdande, kom ljuset från åtta vackra ljuskronor som kastade sitt mjuka ljus över publiken.

Den njöt av musiken och sången i Nu tändas tusen juleljus och Drummer boy, liksom av den svenska gruppen Triads julfavorit Tänd ett ljus. Vanligtvis sjungen a capella, men den här kvällen framförd med sparsmakat komp.

Bröderna Rongedal bjöd på skön sång av högsta kvalitet under kvällen. Och liksom annars när de är på turné hade de med sig sitt fyrmannaband med gotlänningarna Lennart Westberg på gitarr och Johan Lyander på keyboard samt jämtarna Per Dückhow, bas och Micke Ajax, trummor.

Medan Henrik och Magnus Rongedal vilade stämbanden bjöd kören på en knippe svängiga sånger, framförda med imponerade kraft och klang till publikens jublande gensvar.

Kvällen avslutade kören och Rongedals tillsammans.

Ave Maria följdes av välkända körstycket Ding dong och till sist Oh helga natt, innan hela kvällen knöts ihop med ett mångstämmigt Halleluja.

Mer läsning

Annons