Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rockforum hägrar på Sliperiet

På lördag avgörs årets upplaga av lokala musiktävlingen Rockforum.
Sex unga musikband slåss om att vinna den anrika talangtävlingen på Sliperiet.

Annons

Under lördagskvällen hålls ånyo anrika talangtävlingen Rockforum på Sliperiet. Årets upplaga av Musikhusets årliga musiktävling blir nummer 30 i ordningen.

Tidigare arrangerades tävlingen brukligt under två kvällar, men sedan två år tillbaka är det en kväll som gäller eftersom färre band numer ställer upp i tävlingen.

– Även i år är det bara en kväll som gäller, säger Musikhusets vice ordförande Rasmus Harnesk Wiklund.

Fjolårets upplaga av tävlingen innefattade sex akter. I år tävlar sju akter.

– Självklart är det tråkigt att det är så få akter som ställer upp, men samtidigt är kvalitén på årets musiker riktigt bra, betonar Rasmus Harnesk Wiklund.

Som vanligt ska varje artist/grupp spela minst en egen låt, uppträda i max tolv minuter, vara medlem i föreningen Musikhuset, samt minst hälften av bandmedlemmarna ska vara bosatta i Örnsköldsviks kommun.

– Tittar man på de sex tävlande akterna kan det bli en extremt jämn och bra tävling på lördag. Som vanligt är det publiken som röstar och pristagarna utses på plats efter spelningarna, berättar Rasmus Harnesk Wiklund.

Priserna går heller inte av för hackor. Vinnaren får en exklusiv studioinspelning hos Blackwater-Per Karlssons musikstudio Church Garden Studio i Hörnett, tvåan får anordna en egen unik musikkväll på Sliperiet och trean får brukligt öppna Musikhusets årliga julfest.

– Årets Rockforum är dessutom helt gratis och vi hoppas naturligtvis att så många Ö-viksbor som möjligt kommer, säger Harnesk Wiklund.

Medan rösterna räknas kommer det även finnas livemusik i caféet, framfört av Rasmus Harnesk Wiklund, Sackarias Modig, Olov Nilsson, Daniel Nordström och Sarah Högström.

Förra året vanns tävlingen av rockbandet Pearl Of Major.

Fakta - tävlande akter:

• Funkmeister

• Tobias Sundmark

• Zephyr

• The Screamer

• Marielle Buhr

• Heyday Rewind

• Against The Fear

Mer läsning

Annons