Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rapaports film är Oscarsnominerad

/

Den danska filmen "Jakten" av Thomas Vinterberg med Alexandra Rapaport i en av rollerna nominerades till en Oscar under torsdagen för bästa icke engelskspråkiga film.

Annons

Alexandra Rapaport spelar huvudrollen i danska filmen "Jakten", som tävlar om priset för bästa icke engelskspråkiga film med bidrag från Belgien, Kambodja, Italien och Palestina. "Jakten" handlar om förskoleläraren Lucas vars hela liv raseras när han blev falskt anklagad för att ha förgripit sig på en femårig flicka.

– Det är jättekul, inte minst för Thomas Vinterbergs skull. Nu har han ju verkligen kommit upp på toppen igen, säger Rapaport till TT.

Allra flest nomineringar fick rymddramat "Gravity" och 70-talsorgien i dramakomedin "American hustle", tio stycken vardera med slavdramat "12 years a slave" strax därefter med nio vinstchanser.

Det mesta var enligt förhandstipsen. Meryl Streep är nominerad - igen. Det är 18:e gången hon lyfts fram av filmakademin. Den här gången för sin insats i dramat "En familj - August: Osage county". (TT)

Mer läsning

Annons