Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pontares julturné till Ö-vik

/

Roger Pontare ger sig innan jul ut på en julkonsertturné i Norrland, med start i Arvidsjaurs kyrka den 25 november. Därefter väntar julkonserter i ytterligare elva norrlandskyrkor. Turnén avslutas med spelning i Ö-viks kyrka söndagen den 18 december.

Annons

Pontares turné har namnet "Mitt Vinterland" och besöker tolv kyrkor, samtliga belägna i Norrland, från Bollnäs i söder till Kiruna längst i norr.

På turnén har Pontare med sig pianisten Anna Nygren, som vid Musikhögskolan i Stockholm skolades till klassisk pianist men som idag besitter en stor musikalisk genrebredd. Förutom pianist är Anna även sångerska, och kompositör med två egenproducerade album bakom sig. På turnén medverkar även multiinstrumentalisten i "Så ska det låta"-bandet Tomas Bergquist på keyboard, rytmer och diverse instrument.

Enligt turnébeskrivningen kommer repertoaren bestå av storslagna och mäktiga julsånger framförda i stämningsfulla och mycket vackra arrangemang. Under konserten i Ö-vik backas Pontare dessutom upp av Ö-viks motettkör, i ledning av Niklas Jansson.

Roger Pontare, som tidigare bott i både Ramsele och Ö-vik, har i och för sig tidigare både gett ut julskivor och gjort enstaka julkonserter, men det här blir första gången som han ger ut sig på en regelrätt julturné.

Annons