Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peter Carlsson: "Götet blir skrällarnas borg?"

Sanna Nielsens nya stora ballad, Panetoz sköna partybidrag och Martin Stenmarcks rödrutiga kafastrofbyxor.
Så kan man lite krasst sammanfatta förra lördagens deltävling av Melodifestivalen i Linköping och att Sanna Nielsens "Undo" blir en allvarlig utmanare till Yohio om vinsten i Melodifestivalen 2014 är glasklart.

Annons

Det som var kanske mest överraskande med förra lördagens deltävling var dock att "bara" 3 026 000 svenskar tittade, vilket innebar ett tapp på nästan 350 000 jämfört med första deltävlingen. Om det var en ren tillfällighet eller ett bevis på att folk var missnöjda med första deltävlingen och fann deltävling två ointressant, är svårare att säga. Men oavsett vilket bör Christer Björkman vara aningen oroad.

Under lördagskvällen är det dags för deltävling nummer tre av Mello och denna gång står Göteborg och hockeyborgen Skandinavium som värd. Ser man till artistuppställningen, som är den i särklass svagaste av de fyra deltävlingarna, och rapporterna från torsdagens repetitioner står det utom tvivel att denna deltävling är den mest öppna och mest svårtippade.

Favoritskapet att gå direkt till final i skrivande stund har 17-årige parveln Oscar Zia och snälla metalbandet Outtrigger. Bakom dem lurar okända popsångerskan Ace Wilder och än snällare rockbandet State of Drama. Bakom denna favoritkvartett rankas i tur och ordning singer/songwritern CajsaStina Åkerström, oväntade duon Dr Alban & Jessica Folcker, schlagerrutinerade Shirley Clamp samt Svenstoppen Nästa-vinnarna Eko.

Att Oscar Zia anses som favorit vittnar en hel del om startfältets svaghet, men självklar talar ett par parametrar för att Zia ska gå vidare. Exempelvis hade han stort stöd i tv4-programmet "Let´s Dance", som också är ett röstningsprogram, något som kan vara till hans fördel. Men framför allt faller han in i kategorin ung och söt popkille, och någon/några sådana finns alltid med i finalen av Melodifestivalen. Eric Saade, Danny Saucedo och Örnsköldsviksaktuelle Anton Ewald är bara några exempel på det.

Att relativt okända bandet Outtrigger är andrahandsfavorit tyder enbart på en sak; att de har en riktigt bra låt som press och oddssättare tror kommer att gillas av tv-tittarna.

Oavsett vilket är lördagens deltävling, som redan påståtts, den i särklass mest svårtippade och att det blir skrällar ligger nära till hands.

Till veckan kommer Melodifestivalen äntligen till Örnsköldsvik och Fjällräven Center. Håll i schlagerhatten!

/Peter Carlsson - nöjesredaktör för Tidningen Ångermanland, Örnsköldsviks Allehanda och på allehanda.se.

Mer läsning

Annons