Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pallplatserna är klara i "Idol"

/
  • Peter Carlsson - nöjesredaktör för Tidningen Ångermanland, Örnsköldsviks Allehanda och allehanda.se.

Precis som i en dramatisk Agatha Christie-klassikerroman vid namn "Och så var de bara en" (som tidigare hette "Tio små negerpojkar") har "Idol"-deltagare försvunnit en efter en under höstens mörka gång.

Annons

I kväll ska fem deltagare bli fyra och snaran börjar onekligen dras åt i "Idol" 2014. Trycket på deltagarna ökar successivt och nu måste de prestera på topp för att slippa åka tillbaka till sina respektive vardagar, långt från kommersiellt strålkastarljus och kändislivets lockande kameralins.

Kvar är nu en kvintett bestående av Jens Hult, Sandra Wikström, Erik Rapp och norrlandsfavoriterna Elin Bergman från Umeå och Sundsvalls Kevin Walker.

Och faktum är att det mycket väl kan bli en norrländsk vinnare i år, så till vida inte en Stockholmsgrabb sätter tråkiga käppar i hjulet. För i mina ögon är pallplatserna tämligen klara i nuläget.

18-åriga Elin Bergman är just nu obestridligen startfältets bästa kvinnliga tävlande och har varit så under stora delar av hösten. Hennes finfina versioner av bland annat "Happyland", "Tell me about it" och "Seven nation army" har satt spår hos tv-tittarna och hon förtjänar utan tvekan en plats i finalen.

En som också levererat är Erik Rapp från Stockholm. 17-åringen har sett nästan oförskämt bekväm ut på scen och bland annat gjort delikata versioner av "Wicked games", "A change is gonna come" och i synnerhet Bon Ivers fantastiska låt "Skinny love". Kvällen han gjorde "Skinny love" kunde TV4 lika väl ha avbrutit tävlingen på grund av utklassning, eftersom Erik Rapp då var förnedrande bra.

Därpå kommer Sundsvalls charmant sjungande fotbollsspelare Kevin Walker - detta mediefenomen, som tyvärr inte lyckades ta sig upp till högsta fotbollsserien med sitt GIF Sundsvall förra helgen. Kevin har inte bästa rösten och inte heller det bästa scenspråket, men han är skapligt bra på det mesta. men framför allt besitter han uppenbarligen två paralyserande hundögon och ett vinnande Colgate-leende, något som många flickor smälter för och vissa pojkar skulle döda för att få. Egenskaper som absolut inte ska föraktas i en tv-tävling.

I bakvattnet av dessa motvindskämpar Jens Hult och Sandra Wikström, och med tanke på tidigare prestationer borde Sandra få packa kappsäcken och åka hem efter kvällens fredagsfinal.

Den 6 december hålls finalen - kanske med Umeåtjejen Elin Bergman och Sundsvalls Kevin Walker i final. Dessutom erhåller någon av dem vinnarlåten, skriven av en kvartett talangfulla skolelever från Musikmakarna i Örnsköldsvik.

Norrland, och i synnerhet Västernorrland, kan utan tvivel bli årets stora vinnare i "Idol".

/Peter Carlsson - nöjesredaktör för Tidningen Ångermanland, Örnsköldsviks Allehanda och allehanda.se.

Mer läsning

Annons