Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Operation väntar finalklara Panetoz

/
  • Panetoz uppträder med sitt finalbidrag
  • Panetoz firar finalplatsen i Cloetta Center.
  • Nej, det är inte en sprinkler som gått igång. Panetoz öppnade flera champagneflaskor under efterfesten på artisthotellet.
  • De två finalisterna, Sanna Nielsen och Panetoz, klaffade under schlagerveckan i Linköping. Panetoz lärde sångerskan att dansa, och hon bjöd gruppen på Sannabakelser.

Panetoz dansade hela natten efter skrällsegern i Linköping.
Men efter solsken kommer regn. Frontmannen Pa Modou Badjies skada på stämbanden blir bara värre och nu tvingas sångaren till operationsbordet.

Annons

Champagnekorkarna smällde en efter en när Panetoz firade finalbiljetten under lördagsnattens efterfest. Bandet lyckades charma tv-tittarna trots att frontmannen Pa Modou Badjie dragits med röstproblem under hela schlagerveckan.

Nu står det klart att sångaren kommer ha kvar av sin stämbandsskada även under finalen i Friends Arena.

– I dag känns det som att jag kommer gå sönder, det blir värre och värre och gör ont när jag pratar. Men jag kan inte vara tyst, jag är så glad, säger Pa Modou Badjie till TT.

På måndag ska han träffa en läkare i Stockholm. När operationen äger rum är ännu oklart, men Pa Modou Badjie har bestämt sig för att vänta med operationen till efter finalen eftersom det tar tre veckor att återhämta sig efter ingreppet. Målet är att bli frisk före bandets sommarturné.

– Jag måste göra det för rösten blir inte bättre. Den måste bli bra till sommaren och det kommer den att bli, det är vad läkaren säger, säger Pa Modou Badjie.

Med frontmannen skadad får Panetoz sätta sitt hopp till en entusiastisk hemmapublik. Flera av bandmedlemmarna är uppväxta i Jordbro utanför Stockholm, inte så långt från finalarenan i Solna, och de räknar med ett bra drag i publiken.

– Vi ska till hemmaplan, förstår du? Jag tror inte att du förstår. Det är ett stenkast från där vi började, det är enormt. Jag exploderar när jag tänker på det, säger Pa Modou Badjie.

Inte bara tv-tittarna blev charmades av den dansanta femmannagruppen. Lördagskvällens andra vinnare, storfavoriten Sanna Nielsen, berättar för TT att Panetoz även spred glädje bland artisterna under veckan som gick.

– Jag älskar deras bidrag och det har jag gjort hela veckan. Framför allt tycker jag otroligt mycket om killarna, de har fötterna på jorden och vill bara att alla ska ha roligt.

Fakta/Melodifestivalen

Vidare till final:

Sanna Nielsen: "Undo"

Panetoz: "Efter solsken"

(Klara sedan tidigare: Yohio: "To the end", Ellen Benediktson: "Songbird")

Till Andra chansen:

JEM: "Love trigger"

Martin Stenmarck: "När änglarna går hem"

(Klara sedan tidigare: Linus Svenning: "Bröder", Helena Paparizou: "Survivor")

Utslagna:

5. The Refreshments: "Hallelujah"

6. Little Great Things: "Set yourself free"

7. Pink Pistols: "I am somebody"

8. Manda: "Glow"

Två deltävlingar återstår nu i Melodifestivalen: 15/2 i Göteborg och 22/2 i Örnsköldsvik. Den 1/3 arrangeras Andra chansen i Lidköping och sedan är det dags för final i Stockholm den 8/3.

Karl Dalén/TT Carl Cato/TT

Mer läsning

Annons