Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt tok med Nolatoksrevyn

/
  • Ann Ödling och Lars-Erik Abrahamsson under förra revyupplagan. Nu nalkas ny Nolatoksrevy.

I vanlig ordning nalkas det Nolatoksrevy när ett nytt år är i antågande.

I år firar Nolatoksrevyn 30-årsjubileum och erbjuder 15 föreställningar.

– Vi har en del nyheter, men över huvud taget kommer folk att känna igen sig, menar Lars-Eric "Abbe" Abrahamsson.

Annons

Nolatoksrevyn är mer eller mindre en klassiker i Örnsköldsviksområdet, inte minst för att fira in det nya året. I år firas 30-årsjubileet, men några åldersskavanker visar inte det erfarna revygänget.

I vanlig ordning är man nu tillbaka med en rykande färsk revy, med grandios premiär på nyårsafton.

– Vi kör på och folk kommer definitivt att känna igen sig. Det blir både lättsam och trevlig underhållning, som ibland är både lite barnsligt och töntig, säger rutinerade Lars-Eric "Abbe" Abrahamsson, ordförande och revydirektör.

I annalkande revyupplagan har revygänget arbetat om konceptet och delat in revyn i två akter med paus och servering. Det mesta materialet är egenproducerat av revygänget själva och brukligt blir det mycket gags och galenskaper, samt sång- och musiknummer. Sedan kan såklart lokala makthavare förmodligen förvänta sig en och annan pik.

– Denna revyupplaga är lite annorlunda jämfört med de tidigare. Innan paus blir det nummer som alla har anknytningar till lokala händelser i Örnsköldsvik med omnejd. Efter paus blir det vanliga lösnummer. Över huvud taget blir det en väldigt blandad och humoristisk kompott, säger Lars-Eric Abrahamsson.

15 föreställningar står på schemat för Nolatoksrevyn. Den stora premiärföreställningen hålls brukligt på nyårsafton, klockan fyra på eftermiddagen. Den sista äger rum den 25 januari.

– Det är faktiskt någon fler föreställning än i fjol. Dessutom kommer det lite mer folk för varje år, vilket självklart känns kul, säger Lars-Eric Abrahamsson.

Mer läsning

Annons