Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nystart för Musik Direkt

/
  • Atomic Age och The Perfect pair under länsfinalen i Härnösand i fjol. Vann gjorde till slut Sara Johansson och Stina Johansson i The Perfect Pair.
  • Josefin Larsson på Sliperiet.

Anrika livetävlingen Musik Direkt har repat sig efter ett lite tuffare fjolår.

Intresset är högre än på länge och att länsfinalen återigen går i Sollefteå kan bli ett uppsving tror arrangören.

– Det har visat sig att Sollefteå är lite utav en ungdomsstad, säger Jörgen Åslund på Scenkonstbolaget.

Annons

Inte sedan begynnelsen av Musik Direkts 22-åriga historia har länsfinalen hållits i Sollefteå. Tanken var att låta finalen sammanfalla med ett ungdomskonvent i Sollefteå den 29 mars, men detta ställdes in. Jörgen Åslund på Scenkonstbolaget tror ändå att draget att låta ungdomarna göra upp på Hullsta Gård är lyckat.

– Det är en jättebra salong och perfekt för den här typen av arrangemang, säger han.

Efter några år med sviktande intresse upplever Musik Direkt en form av renässans. Särskilt Härnösands-akterna verkar ha vaknat till liv igen, märker Jörgen Åslund.

– Härnösand som musikstad är på g igen. Att bilda band är en avvikande trend nuförtiden men vi hittar många rockband i årets tävling, säger han.

Att intresset för tävlingen återhämtat sig beror möjligtvis på en hårdare marknadsföring. Totalt gör 33 akter från länet upp på tre spelplatser innan länsfinalen i Sollefteå. Eftersom Västernorrland och Sundsvall är värd för den stora riksfinalen får man chansen att skicka två stycken bidrag.

– Det är en sporre för deltagarna såklart, säger Jörgen Åslund.

Musik Direkt behövs som ett komplement till storslagna talangtävlingar på tv tror Jörgen Åslund. Här är man inte lika strömlinjeformad och har ett mer utbildande syfte.

– Vi vill skapa en mötesplats för unga människor med musik som förenande språk. Man behöver inte stöpa allt i samma form, säger Jörgen Åslund.

Mer läsning

Annons