Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya "Millennium"-boken kan bli film

/

Nu när det är klart att det blir nya böcker om Mikael Blomkvist och Lisbeth Salander är chansen också stor att det blir flera filmer med Stieg Larssons romanfigurer.
Men Michael Nyqvist, som gjorde huvudrollen, är undrande.

Annons

När nyheten kom på tisdagen om en fristående uppföljare till "Millennium"-trilogin, Stieg Larssons internationella framgångssaga, skriven av David Lagercrantz gick tankarna snabbt till de tre svenska filmerna och den amerikansk film som följde originalböckerna.

Søren Stærmose, producent för de svenska "Millennium"-filmerna, bekräftar för TT att han mycket väl tänka sig att det blir en ny film i framtiden.

– Naturligtvis är vi intresserade av det, vi är ju filmproducenter! Att få fortsätta följa de här karaktärerna in i nutiden är ju otroligt spännande. Men först måste boken skrivas, vi får ta det därifrån, säger Søren Stærmose.

Produktionsbolaget YellowBird har tillsammans med amerikanska Columbia Pictures filmrättigheterna till "Millennium"-trilogin. Det svensk-danska filmbolaget har ingen film planerad i nuläget, utan vill vänta med filmproduktionen tills de vet hur boken blir. Men den danske regissören har stort förtroende för valet av av David Lagercrantz som författare till boken, något han beskriver som "fullkomligt lysande".

Om det blir en film eller inte handlar i slutändan om hur den nya "Millennium"-boken tas emot av läsarna.

– Som filmproducent är jag inte så lite nyfiken på det här, naturligtvis. Det är bara författaren som måste prestera nu! Säger Søren Stærmose.

Michael Nyqvist, som spelade Mikael Blomkvist i de svenska filmerna, kände inte till uppgifterna om en ny bok.

– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Det låter konstigt, som om man försöker hålla liv i någonting som bara var tre böcker, säger han till TT.

Om det blir film, är du intresserad då?

– Det kan jag i så fall inte svara på förrän jag läst det.

Joachim Sundell/TT Gunnar Rehlin/TT

Mer läsning

Annons