Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya bönder söker kärleken i tv

/

Lantbruk, kärlek och countrymusik.

I kväll, onsdag, drar "Bonde söker fru" igång igen.

– För en bonde är det här programmet som en religion, säger Magnus Bolander, en av årets deltagare.

Annons

"Bonde söker fru" har sedan premiären i TV 4 2006 varit ett av Sveriges absolut mest populära tv-program.

På onsdagskvällen startar den åttonde säsongen av dejtingsåpan på allvar - då ska årets åtta bönder få ta del av de friarbrev som strömmat in sedan de visade upp sig för tittarna tidigare i år.

Förhoppningen är förstås att hitta kärleken.

– "Bonde söker fru" är jättestor kontaktannons. Det är inte lätt att hitta någon där jag bor, man umgås ju jämt med samma personer. Jag tackade ja till programmet för att nå ut till andra, säger Marléne Ljungdahl, getbonde från Jämtland.

Många av årets deltagare berättar att de har följt "Bonde söker fru" genom alla säsonger - delvis på grund av kärlekshistorierna men också av ett yrkesmässigt intresse.

Lantbrukaren Magnus Bolander från Gotland beskriver programmet som "en religion".

– Man tittar hur andra bönder har det och ser hur ljuvligt det är när de hittar någon. Det är också roligt att sitta där och så ser man den och den maskinen och tänker "hur fan får han den där maskinkedjan att gå ihop?", säger han och fortsätter:

– Det är overkligt att man själv är med nu eftersom det här är ett program som man har följt och levt sig in i.

Bland årets bönder märks också Nils-Olof Olsson från Värmland. Förutom att bedriva skogsbruk och föda upp köttdjur har han också ett stort intresse för countrymusik.

– Det är något av det bästa som finns, countrysångarna berättar ju historier om livet, säger han och berättar att han hoppas att "Bonde söker fru" ska hjälpa honom att hitta den rätta.

– Man får ju hoppas att det är en glad, kreativ och snäll tjej som vill flytta till mig och bo på gården.

I onsdagens avsnitt kommer det också att avslöjas vilka fyra av bönderna som vi kommer att få följa närmare under hösten. Programledaren Linda Lindorff är förstås hemlighetsfull men utlovar en säsong utöver det vanliga.

– Jag vet ju hur det har gått och det är helt fantastiskt. Jag kan avslöja att en av bönderna redan är gift, han fick ett brev, läste det, de träffades och nu är han gift. Det är sanslöst, säger hon.

Det första avsnittet av "Bonde söker fru" sänds i TV 4 den 25 september klockan 20.00.

Fakta - Årets bönder

• Magnus Bolander, 60. Föder upp grisar, odlar potatis och har får på gården utanför Romakloster på Gotland. Gillar att åka motorcykel.

• Jenny Mauritzsson, 39. Föder upp och tränar travhästar på gården i Dösjebro i Skåne. Tycker om musik och dans.

• Nils-Olof Olsson, 35. Bedriver skogsbruk och föder upp köttdjur på gården utanför Koppom i Värmland. Älskar countrymusik.

• Anders Andersson, 41. Föder upp ekologiska köttdjur på sin gård utanför Högsäter i Dalsland. På fritiden åker han gärna skidor.

• Marléne Ljungdahl, 27. Getbonde med 70 djur på gården utanför Hallen i Jämtland. Gillar westernridning, resor och matlagning.

• Niklas Lorenz, 46. Storbonde med flera gårdar i Hallstahammar i Västmanland. Tycker om att jaga och följa med sin son på motorcrosstävlingar.

• Pär Eriksson, 27. Mjölkbonde på familjegården i Ågårdarna i Jämtland. På fritiden kör han gärna snöskoter.

• Mikael Carlsson, 52. Köttbonde på familjegården utanför Boxholm i Östergötland. Besöker gärna dansbandsfestivalen i Malung.

Linus Brännström/TT

Mer läsning

Annons