Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny skrattfest med "Skratteverket"

/
  • Förra årets upplaga av Mittrevyn blev en välbesökt succé. Nu väntar ny revy och nya busslaster.
  • Nils-Gunnar Nilsson, Lars T Johansson och Leif Mattisson - den strävsamma trion som ligger bakom Mittrevyn.

I 25 år har Nils-Gunnar Nilsson vetat vad han ska göra på nyårsafton. I år står han där igen, redo att äntra scenen, när det är dags för årets Mittrevy.

Annons

Tillsammans med Leif Mattisson har de hunnit bli en rutinerad manusförfattarduo med närmare 700 skrivna nummer. Men enligt Nils-Gunnar Nilsson innebär rutinen inte att nervositeten försvinner.

– Nervös det ska man bli, annars är det något som är fel. Dessutom har jag bara hållit på med det här i 30 år, säger Nils-Gunnar och skrattar.

Med start i Sundsvall 2005 har Mittrevyn tagit sig via Kramfors till Härnösands Teater, där man för tillfället repeterar flitigt. Men ska man vara petig så har Mittrevyn även sin grund i Ullångersrevyn, som började redan 1983.

Redan i somras började manusförfattarduon skriva på årets revy och sedan i oktober har ett 20-tal personer repeterat, byggt kulisser och sytt scenkläder. Efter en hel del slit börjar man nu bli redo för andra året på scenen i Härnösand.

– Det är fantastiska lokaler och det tror jag gör att helhetsintrycket blir ännu bättre. Dessutom är Härnösand, av hävd, en revystad, påpekar Nils-Gunnar.

Tio revyartister ingår i årets upplaga och alla är lokala förmågor från Sundsvall i söder till Ullånger i norr. Nyförvärven inför i år heter Malin Lindström och Sandra Näslund, båda med ett förflutet från Hola Folkhögskolas Show- och musikallinje i Nyland. Dessutom gör Östen Eriksson, från Östen med Resten, comeback.

I årets revy "Skratteverket", satsar man på mer modern musik jämfört med den traditionella revymusiken och många timmar har gått åt till att öva sång och stämsång. Nils-Gunnar beskriver revyn som en klassisk nummerrevy där både polisen och äldrevården kan räkna med en och annan känga. Att ha aktuella händelser att skriva om är inga problem, men med den allt mer växande publiken följer nya utmaningar för författarduon.

– Vi lockar publik från stora delar av norrland och det måste vi anpassa oss efter. Även om vi tar upp lokala händelser så försöker vi att framföra det på ett sådant sätt att alla kan känna igen sig.

Tillsammans med orkestern "BH-bandet", vill man nu slå fjolårets notering på totalt 6000 personer i publiken. Och redan nu har man kommit en bit vägen med 45 busslaster inbokade.

– Om vi säljer ut alla 16 föreställningar så blir det ungefär 7500 personer. Och vi är ju inte dem som är dem så vi sätter gärna in extra föreställningar om det skulle behövas, säger Nils-Gunnar Nilsson.

Mer läsning

Annons