Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nutmeg tar nya tag

Hardcorepopparna i "Nutmeg" släppte nya singeln "Space" förra veckan.

Tanken är att få ut en skiva med både gammalt och nytt.

– Det blir som en ny debutskiva, säger basisten Markus Ingberg.

Annons

Örnsköldsviksbandet Nutmegs debutalbum "The Trigger" kom 2008. Under hösten kunde man höra singeln "Oh oh ooh!" som blev en snackis på Youtube där videon fick över åttio tusen visningar på kort tid.

I och med "Oh oh ooh!" och nya singeln "Space" tar bandet ett omtag. På nytt skivbolag ska man så småningom släppa ny skiva där man plockar ihop nytt och gammalt material. Markus Ingberg tycker att låten "Space" representerar bandet bra.

– Det är skrikigt och skränigt men fortfarande poppigt, säger Markus Ingberg.

I och med släppet har man också gjort en effektfull musikvideo.

– Den är jättefin. Vår trummis Johan Andersson har varit med och gjort den tillsammans med en kille som heter Mathias Erixon, säger han.

Efter att "Space"-videon kablats ut på sociala medier har bandet fått fin respons. För Markus Ingberg är innebörden av låten att alla måste ges utrymme både i form av plats och tid.

Då han själv varit delaktig som producent på den kommande skivan har vissa saker känts prioriterade.

– Ljudmässigt har jag velat att det ska låta lite skitigt. Det här bandet har väldigt mycket energi och det vill jag ska komma fram i skivan, säger han.

Nutmeg har inte kunnat spela live så mycket som de velat, men jobbar för att få tag i spelningar. Och visst finns det evenemang i kalendern att se fram emot.

– Vi vet ännu inte i vilken form, men vi kommer att spela i Fjällräven Center i sommar, säger Markus Ingberg.

Mer läsning

Annons