Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Noratrion följer upp den rosade skivan

/
  • Noratrion, som utgörs av Erik Eurenius, Jesper Norberg och Klas Norberg, satsar på ett nytt skivsläpp i april.

Debutskivan blev hyllad av både kritiker och publik.
Nu jobbar Noratrion på en uppföljare till "Röster från fordom" och nya skivan ska släppas i april.

Annons

Noratrions första skiva "Röster från fordom", med texter från Nora, släpptes 2011 och renderade i fina recensioner från exempelvis musiktidningen Lira och Allehanda Nöje. Bland annat tyckte kritikerna att trion snyggt och avskalat levererade sin traditionella folkmusik, som dessutom hade inslag av klassiskt och jazz.

Nu är Noratrion, bestående av bröderna Klas och Jesper Norberg samt Erik Eurenius, i full gång med att spela in sin andra skiva och släppet är planerat till april nästa år. Den här gången har trion tonsatt texter och dikter från hela Ångermanland.

– Vi har under de senaste åren letat fram dikter och texter som tidigare inte fått den uppmärksamhet de förtjänat. Dikter som skrevs och lades i en byrålåda eller på annat sätt blev undangömda för allmänheten. På den kommande skivan finns texter från bland annat Långsele, Hemsön, Nora, Kramfors, Nordingrå, Västanbäck och Gideå, säger gitarristen Klas Norberg.

Klas Norberg berättar att åldern på texterna har ett spann på över 100 år.

– Här hittar man bland annat kärleksskildringar, naturromantik, tankar om livet och döden, frihet, lycka, övergivna föräldrahem, lokalprofiler, två instrumentala låtar, och en mordhistoria från 1905, berättar Norberg.

Texterna till denna skiva har nått Noratrion på olika sätt, bland annat har ett flertal engagerade Ångermanlänningar bidragit.

– Vi har pratat med och involverat många personer för att komma åt dessa texter. Det säger sig själv att det kan vara lite klurigt när många av dessa texter inte är publicerade någonstans. Istället ligger de gömda på något ställe och är alldeles för bra för att inte fler ska få ta del av dem, menar Klas Norberg.

Klas Norberg, Jesper Norberg och Erik Eurenius spelar, förutom i Noratrion, även i rock'n'roll-gruppen The Scramblers och indierockbandet We Are She.

Mer läsning

Annons