Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikalisk hbtq-kväll

Efter en eftermiddag fylld av drop-in-workshops avslutades Regnbågsveckans fredagsprogram på Sliperiet i går med en musikalisk kväll med hbtq-tema.

Annons

Först ut var lokala singer-songwritern Marielle Buhr från Örnsköldsvik. 20-åriga Marielle skriver sitt eget material, såväl musik som text. Hon sjunger på engelska och framträdde i går akustiskt med sin gitarr.

Texterna är personliga, om relationerna till andra människor och handlar ofta om kärlek.

Marielle Buhr sjunger med en kraftfull, naken röst med ett lätt plågat uttryck, full av längtan och lidande. Det ofta sparsamma gitarrkompet är en stark kontrast till hennes energifyllda sång.

Förutom sina egna sånger sjöng hon också en cover, Chers hit Believe från 1998.

Efter Marielle Buhr bjöds publiken på ännu en akustisk akt, Sonja Skibdahl från Malmö.

33-åriga Sonja är född i Esbo utanför Helsingfors och flyttade som 14-åring till Malmö där hennes mamma funnit kärleken.

Hon spelar både solo och i olika band, som Sorgen fri och Svart kaktus. I går kväll uppträdde hon ensam med sina bitterljuva sånger om olycklig kärlek och att ta farväl.

Efter den akustiska inledningen på musikkvällen var det dags för fler personer på scenen, när funkpopgruppen Queerness Overload med sex elever från gospellinjen vid Mellansels folkhögskola tog scenen i besittning.

Kvällen avslutades med hiphopartisten Stor från Stockholm, som äntrade scenen med sitt hyllade album från i våras, Shere Khan XIII, i ryggen.

Fotnot: Hbtq står för homosexuella, bisexuella och transpersoner. Q står för engelskans queer.

Mer läsning

Annons