Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu spelas rockbandets tredje album in

Rockbandet Days of Jupiter från Örnsköldsvik har nu fullt upp. Det tredje albumet håller på och spelas in i en studio i Karlstad.
– Det känns otroligt bra och vi har ett fantastiskt teamwork, säger trummisen Magnus Larsson.

Annons

Days of Jupiter består av: Jan Hilli, Jörgen Hellström, Magnus Larsson, Janne Karlsson och Markus Lindman.

Deras andra album spelades in i Sidelake studios i Sundsvall genom Ninetone Records. Nu är bandet fullt igång med att spela in sitt tredje, i en studio i det värmländska Karlstad. De två albumen som gick väldigt bra har gjort att bandet känt brådska att komma ut med det nya.

– Vi vill fortsätta rida på den positiva våg vi fick efter de albumen. Det var en lång tid mellan dem och vi har alltid känt sedan dess att det varit bråttom med det tredje albumet. Så sedan dess har fokuset legat på att skriva nya låtar, säger Magnus Larsson.

Och framgången till albumen står bandets förmåga att jobba bra tillsammans.

– Soundet på det nya albumet är vi väldigt nöjda med. Vi som är med i bandet har hängt ihop nu ett tag och att vi faktiskt träffas väldigt ofta och repar tillsammans, gör att vi har hittat mer rätt på detta album och blivit mer ett team. Det finns en blandning mellan riktigt hårda låtar men också komersiella låtar. Vi är inte fega att våga testa nya saker. Så de som gillar oss kommer inte bli besvikna när vi släpper albumet, säger Magnus.

Förutom att spela in albumet i studion håller bandet just nu på att se över möjligheterna från olika skivbolag.

– Det dealas melllan olika skivbolag och vi vill hitta något som satsar internationellt. Vi har märkt av att vår musik går hem utanför Sverige i till exempel USA och England vilket gör att vi siktar ditåt, säger Magnus.

Allehanda som var i kontakt med bandet i december förra året tog upp bandets längtan efter turnéer utomlands. En längtan som inte har slocknat sedan dess.

– Planen är fortfarande att dra ut på en turné i Europa och möjligen USA. Frågan är inte om det kommer hända utan snarare när. Vi vill ha ögonen öppna åt olika håll, säger Magnus.

Men att spela i hemmatrakterna är ingenting som bandet har funderat på.

– Nu när vi spelar in albumet fastnar man i sin egen bubbla men förhoppningen att någon gång efter skivan släpps, följs det av spelningar. Men det är ingenting som är planerat, säger Magnus.

Om allt går i lås hoppas Days Of Jupiter släppa sitt tredje album i början av nästa år.

Mer läsning

Annons