Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forsmonöjet bjuder upp till dans – dubbelt upp

Det blir en höjdarvecka för danssugna på Forsmonöjet. Topporkestrarna Donnez och Jannez stannar till på det anrika nöjesstället.

Annons

Donnez spelar på Forsmonöjet på torsdagen.

Arne "Abbe" Abrahamsson är minst sagt en bekant profil inom dansbandsbranschen, efter sina många år som dansarrangör på Ärstaparken i Kyrkdal och Hanssons Loge i Långsele. Ett starkt bevis på att Abrahamsson är känd utanför landskapet stod klart på Guldklaven 2007, då han prisades i kategorin Årets arrangör.

För några år sedan kände Abbe att han hade gjort sitt som dansarrangör, men ifjol gjorde han storstilad comeback.

– Jag älskar dansband, och att få arrangera danser, så fruktansvärt mycket att jag inte kan hålla mig borta. Sedan vill jag också bidra till att folk ska få träffas på ett bra, naturligt och fint sätt, berättade Abrahamsson då.

Efter en vår på Bollsta Folkets hus har han några danser på Forsmonöjet i sommar. Två av dem är på torsdagen och fredagen den här veckan, Donnez och Jannez.

Det skånska dansbandet Donnez består av Donald Laitila, Simon Lindberg, Micke Strömqvist, Hampus Nilson och Max Johansen. Förra året firade bandet 15 år och i år är de nominerade till Manifestgalan i klassen årets dansband för skivan "Stora starka män".

Den 3 juni släppte Donnez sin nya skiva "Många långa mil"

Jannez är veteranbandet från Laxsjö i norra Jämtland som bildaes redan 1976. Bandet har släppt några skivor, den senaste "Blixt från klarblå himmel" kom 2014. Bandet består av Jan Oscarsson, Peo Grufvelgård, Jörgen Sandström och Torgny "Togge" Sundqvist. De två förstnämnda har varit med sedan starten. Jannez var med i "Dansbandskampen" 2008 då de blev utsedda till tittarnas joker.

Abbe Abrahamsson har en till dans på Forsmonöjet i sommar. Den 30 juni har han Streaplers på besök.

Det är även andra danstillställningar på Forsmonöjet i juli.

Mer läsning

Annons